Hírek

2015.04.02. 13:39

Hogyan előzhetjük meg az áldozattá válást?

Dunaújváros – Hogyan előzhetjük meg az áldozattá válást? Egyebek mellett erről volt szó a város közbiztonsági programsorozatát nyitó csütörtöki rendezvényen, a Dunaújvárosi Főiskolán.

Körmendi Erzsébet

A drog, az áldozattá válás és a prostitúció lelki háttere volt a fő témája a rendezvénynek, amelynek a Dunaújvárosi Főiskola adott otthont. A szakemberek a kábítószerekről, a szexről, a közösség és a barátok hatásáról, családi háttérről beszélgettek a résztvevőkkel. A kerekasztal beszélgetés során hangsúlyozottan merült fel a család és az intézmények szerepe a megelőzésben. Sorozatnyitó rendezvény volt...

Fotó: Ady Géza

A csütörtöki fórum egyben a nyitó rendezvénye is volt a város népszerű tavaszi közbiztonsági programsorozatának, amelyet immáron tizennyolcadik alkalommal hirdettek meg a helyi közbiztonsági és rendvédelmi szervezetek, az önkormányzattal karöltve, a város támogatásával. Az áprilist, májust és június felölelő Biztonságunk Európában és térségünkben címet viselő sorozat következő állomása a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny lesz, április 14-én. A reggel fél nyolckor kezdődő próbatétel során az általános- és középiskolások csapatai a mentési készségükről és közbiztonsági tudásukról tesznek tanúbizonyságot.

A szervezők tizenkilenc eseményt zsúfoltak bele, szinte valamennyi hagyománynak számít már Dunaújvárosban: lehetőséget teremt a közbiztonságunkért dolgozóknak a versenyzésre illetve a lazításra, kötetlen szórakozásra, illetve a polgároknak alkalmat kínál a különféle szervezetek munkájának megismerésére. Idén is lesz Pentele autóvadász kupa - a térségi vetélkedő részeként bemutatják a rendszámfelismerő rendszert is. Szent Flórián napi ünnepi megemlékezés, mentők nyílt napja, tűzoltók lépcsőfutó versenye, közlekedésbiztonsági hétvége, bringatúra, megemlékezés a Magyar Honvédelem Napjára, rendvédelmi kispályás labdarúgó torna szerepel a kínálatában. Terveznek sportlövő napokat, és elmaradhatatlan a népszerű családi hétvége, gyermeknap, Parázs Varázs. Megemlékezést, koszorúzást terveznek a Magyar Hősök Emléknapján, május 31-én, és a sorozat zárását, értékelését június 5-re prognosztizálták a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!