Hírek

2014.05.16. 18:50

Fókuszban a születés - Dunaújváros is csatlakozott az országos eseményhez

Az országos Születés Hete programsorozathoz idén is csatlakozott Dunaújváros, a változatos programok zárásaként pénteken a kórház auditóriumában tartottak szakmai napot.

Gallai Péter

Idén már tizenkettedik alkalommal rendezték meg az országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozatot, amelyre az érdeklődő párokat, kismamákat, kispapákat, nagymamákat és nagypapákat is várták. A kezdeményezéshez negyedik alkalommal Dunaújváros is csatlakozott, a színes eseménysorozat május 5-én kezdődött és pénteken fejeződött be, amikor szakemberek előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.

A helyi kezdeményezés ötletgazdája és főszervezője Antal Zsuzsanna, a Szent Pantaleon Kórház főiskolát végzett szülésznője, aki örömmel számolt be arról, hogy eddig 330 látogatójuk volt.

– Minden évben igyekszünk új elemeket beilleszteni a kínálatba, de vannak olyan témakörök, amelyeket nem lehet kihagyni. A programokhoz a védőnőktől is segítséget kaptunk, sokan nem tudják, de ez a hálózat csak Magyarországon működik, és ezek az alkalmak kiváló lehetőséget teremtenek a közös munkára. Fontosnak tartom, hogy az információk ilyenkor szakemberektől jutnak el az érintettekhez, akik a felmerülő kérdéseikre és félelmeikre is választ kaphatnak. A rendezvények a leendő és a már gyakorló anyukáknak, és persze a kispapáknak, apukáknak is hasznosak – mondta Antal Zsuzsanna, s nem felejtette el megemlíteni kollégája, Kozma Bernadett szülésznő óriási segítségét a szervezésben.

A pénteki zárórendezvényre, amelyet a kórház vezetősége – dr. Mészáros Lajos főigazgató személyesen is megtisztelte jelenlétével az eseményt – és dr. Bazsa Sándor, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa is támogatott, számos előadót hívtak meg. Erre a szakmabeliek mellett sok kismama – többen férjükkel együtt – érkezett. S ha már a szülésznők szóba kerültek, megtudtuk azt is: július elsejétől a rizikómentes terhességek esetében a szülésznők is végezhetnek már terhesgondozást.

Ide kapcsolódik az is, hogy ismét hathetes szülésfelkészítő foglalkozás kezdődik május 20-án 16 órakor a kórház földszintjén lévő auditóriumban. A programhoz menet közben is lehet csatlakozni, minden érdeklődőt, várandós kismamát, ifjú apukát, szeretettel várnak ennek a programnak a szervezői, a szülészet nőgyógyászati osztály dolgozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!