Hírek

2017.08.17. 17:33

Földön, vízen, levegőben a Dunaföldvári augusztálison: Az események helyszíne a Duna-part!

Szent István napon, azaz augusztus 20-án a település hagyományaitól kissé eltérő módon ünnepelnek Dunaföldváron, ugyanis különválasztották a szakrális és a szórakoztató, közösségi programokat.

L. Mészáros Irma

10 órakor a katolikus Öregtemplomban, valamint az evangélikus és református templomban ünnepi szertartással emlékeznek Szent István alakjára. 11 órakor a Templom utcai Szent István szobornál kezdődik a helyi IV. Béla Cserkészcsapat ünnepi műsora, amelyet az új kenyér megáldása és a koszorúzás követ.

A többi program helyszíne a Duna-part. Az idén huszadik alkalommal rendezik meg a földvári halászléfőző-versenyt. A jubileumi gasztronómiai megmérettetésen a verseny szakmai védnökségét a Szabadtűzi Lovagrend látja el, a zsűri elnöke Németh József, Venesz-díjas séf lesz. A versenyre regisztrációval lehet jelentkezni személyesen a Művelődési Központban (Dunaföldvár, Ilona u. 9.), telefonon a 75/541-000, vagy a 30/ 448-0961 számon, illetve a www.dunafoldvar-muvhaz.hu internetes oldalon.

A délelőtti halászléfőző-verseny 14 órai eredményhirdetését követően kezdődik a habparti, illetve 15 órától Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok légi bemutatója. Fél négytől énekes-zenés-táncos produkciók váltják egymást a parkban felállított színpadon. Elsőként Csobot Adél énekesnő szerepel, majd a Gamila Orientális Tánccsoport, a Löfan Mazsorett, a paksi Pódium Táncstúdió és a Zsigec Musical bemutatóját láthatjuk. 18 órakor ismét az égre tekinthetünk, hiszen helikopter-bemutató lesz. 19 órakor kezdődik a nagy koncert, amelyen az X-faktor első évadának győztese, a Fonográf-díjas énekes, a Barátok közt sorozatból is ismert Vastag Csaba szórakoztatja a közönséget.

21 órakor hagyományos tűzijáték köszönti az ünneplőket, majd este tíztől hajnali 2-ig tűzijáték afterpartira várják a bulizni vágyókat. Az utóbbi években egyre népszerűbb Moonlight Production következik, amelyen a hangulatfelelősök Sincrane, Dilans & DJ Kriss, akik közösen nemrég egy fesztiválon is sikeresen bemutatkoztak. A három fiatalember programjában Future House, Bigroom House és Minimal stílusú zenével szórakoztatja a közönségét. Azt ígérik, egy percig sem fog senki unatkozni.Mint ahogy napközben is mindenki találhat érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot földön, vízen és levegőben: a Dunán lesz jet-ski-, vízisí-, sárkányhajó-bemutató, sárkányhajózási és motorcsónakázási lehetőség és sétahajózás.

S bár nem ingyenesen, de a vállalkozó szelleműek egy MI 2-es helikopterről fentről is megcsodálhatják Dunaföldvárt és környékét. A Vallum Íjász Egyesület tagjainak irányításával íjászkodhatnak kicsik és nagyok, és színes vásár, egészségsátor, vidámpark, óriás csúszda, játszóház, valamint finom ételek és hűsítő italok is várják a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!