Hírek

2014.01.29. 16:35

Nincs fennakadás a vasmű anyagellátásában

Dunaújváros - Hideg van és esik a hó - ez azonban nem okoz fennakadást a vasmű alapanyag-ellátásában.

Pekarek János

 

-Nincs fennakadás a Dunaferr anyagellátásában! - válaszolta az időjárás okozta esetleges nehézségeket firtató kérdésünkre dr. Mezőközy András, az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője szerdán.

Ahogyan fogalmazott: nincsenek problémák a cégnél a téli idő miatt. Sem fagyások, sem energetikai gondok nem nehezítik a munkát.

A Dunaferr ipari kikötőjében ugyan a napközbeni hideg miatt már hártyásodik a víz, de jégtáblák még nincsenek. A gondot inkább az okozza, hogy alacsony a Duna vízállása, ezért a gázlók miatt csökkenteni kellett az uszályok terhelésén.

Ez a korábbinál nagyobb forgalmat jelent a cég kikötőjében, hiszen ugyanazt az anyagmennyiséget több hajóvontával tudják ideszállítani.

Dr. Mezőközy András szerint a mostaninál keményebb hidegben is képesek biztosítani a Dunaferr zavartalan működését. A cég tartalék anyagkészletei is rendben vannak.

A korábbi tapasztalatok szerint, derül ki archívumunkból, az sem okozna feltétlenül fennakadást a vasmű munkájában, ha tartós, nagy hideg köszöntene be környékünkön, vagy a Duna felsőbb szakaszán. A jégzajlás ugyan lassítaná, esetleg meg is akadályozná a vízi szállításokat, különösen, ha a folyam teljesen befagyna amire azonban hosszú évek óta nem volt példa. Vasúton azonban ebben az esetben is biztosítani lehetne a mindenképpen szükséges anyagok szállítását, ha elfogynának a tartalékok.

Gondot ebből a szempontból talán csak az erős jégzajlással egyidőben bekövetkező tartós hófúvások okozhatnának. Ezek azonban még az előbb említett hidegeknél is ritkábbak mifelénk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!