Hírek

2014.04.28. 19:20

A 62-esen folyamatosan dolgozik a kivitelező

Dunaújváros - A 62-es főút teljeskörű felújítása márciusban kezdődött el, az azóta eltelt időszakról Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője adott tájékoztatást.

Gallai Péter

 

A beruházás jelenlegi állapotáról Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője számolt be lapunknak

Lapunk kérdésére Loppert Dániel elmondta, hogy az elmúlt időszakban a 6-os főútnál, Dunaújváros határában elkészült a körforgalmú csomópont szegélyezése, az elválasztó szigetek térkövezése, az aszfalt kötőréteg kiépítése.

A régi és új szakaszok találkozásánál egy kis részen gödör marad , amire táblával is felhívják a figyelmet. Loppert Dániel hozzátette:

- Az említett rövid, fél méteres szakasz önkormányzati kezelésben van, azonban a NIF Zrt. felkérte a kivitelezést végző vállalkozót, hogy ezt a szakaszt is aszfaltozza le, amit a héten elvégeznek.

A többi szakaszról szólva elmondta: Az M6-os autópálya csomópontjától egészen a perkátai körforgalmú csomópontig elkészült a jobb oldali földmű építés, a bal oldalon pedig a humuszleszedés van folyamatban. Az M6-nál található próbaszakasz aszfalt burkolatot kapott, így ezt a részt hamarosan visszaadjuk a forgalomnak. Az ütemezés szerint őszre egész Perkátáig elkészülhet az útfelújítás a kopóréteg kivételével. A Perkáta-Szabadegyháza szakaszon a hídfelújítás és a teljes útpálya csere van folyamatban, itt egészen az altalajig ki kell cserélni a földművet. A Szabadegyháza és Székesfehérvár közt két szakaszon a földmű építése és a remix burkolatalap kiépítés van folyamatban kilométeres szakaszolással.

A 6-os és 62-es úti körforgalmi csomópont is megújul a beruházás részeként, a régi és az új szakasz találkozását is szintbe hozzák majd.

A kommunikációs vezetőtől megkérdeztük, okoztak-e torlódást a munkálatok? Jelentősebb, félpályás forgalomterelés a remixált szakaszoknál van, ezek egy hét elteltével adhatóak vissza a forgalomnak, miután a megfelelő aszfaltréteget kiépítették. A tereléseknél főleg az első időszakban adódtak kisebb fennakadások, de a vállalkozó igyekszik minimalizálni a forgalom zavarását és a lehetőségekhez mérten csökkenteni az igénybe vett munkaterületet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!