Hírek

2013.08.27. 17:10

Folytatódik a közösségi faültetés a Duna-parton

Dunaújváros - Folytatódik a gyümölcsfaültetés ősszel a Duna-parton. Nem nyertek a szervezők szociális kertet.

Pekarek János

Ősszel folytatódik az Újpart Művészetin Egyesület által három éve elkezdett faültetési akció a város alatti Duna-parton, a kikötői öböllel szemben, tudtuk meg Kaszás Évától, az akció koordinátorától. Már eddig is mintegy ötszáz gyümölcsfát és bokrot ültettek el ott önkéntesek. Külön öröm, hogy a faültetők többnyire középiskolások közül kerültek ki. Több kiskertes nyugdíjas is csatlakozott a kezdeményezéshez, ők többnyire saját kertjükből ajánlottak fel facsemetéket a faültetéshez.

A már kiültetett kis fák közül szerencsére az idei, rendkívül száraz nyáron csak egy-kettő pusztult el. Többségük már termőre is fordult: a barack- és a cseresznyefák is hoztak termést még ha csak két-három szemet is. A málnabokrok viszont szépen magukra találtak, és tavasztól bőven lehetett csemegézni rajtuk hiszen ez volt az egész akció célja.

Az őszi faültetés alkalmával már biztos, hogy a Rosti iskola ötven facsemetét ültet el, egy cég pedig öt csemete ültetését vállalta.

Nem sikerült nyernie viszont az egyesületnek a szociális kertek létesítésére kiírt pályázaton. Jövőre is megpróbálják: ha sikerrel, akkor a castrumi víztoronynál alakítanak ki fiatalok munkára nevelésére alkalmas kerteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!