Hírek

2017.07.11. 18:20

Folytatódik a küzdelem Virág teljes felgyógyulásáért, folyamatos a javulás

DUNAÚJVÁROS Még nagyon sok munka és kezelés vár Virágra, míg felgyógyul - minden forint közelebb hozhatja azt a napot...

Pekarek János

Ez a kép tulajdonképpen mindent elmond: a daruszentmiklósi Barabás Virág és édesanyja, Barabásné Balog Kriszta jól vannak, de még szükségük van sok-sok műanyag kupakra ahhoz, hogy Virág gyógykezelését folytathassák, és ne „csak" javulásról, hanem végleges sikerről is beszámolhassanak.

De azért ez a folyamatos javulás sem kevés!

Hiszen emlékezzünk csak, honnan indult a dolog: Virág immár két és fél éve szenvedett súlyos balesetet a világ egyik legveszélyesebb helyén, a fürdőszobában. A szél visszafújta a szén-monoxidot a helyiségbe, ahol az akkor 15 éves lány éppen zuhanyozott: elvesztette eszméletét, elesett a kádban, beverte fejét, súlyos agysérülést szenvedett.

Az orvosok azt mondták: Virág még fiatal, felgyógyulhat - viszont ehhez hosszú kezelésekre, kitartó munkára és legalább öt évre van szükség. Nos, a jelzett idő fele már eltelt - s a helyzet sokat javult, de messze még az annyira várt teljes siker.

Barabás Virág édesanyjával a daruszentmiklósi ház tornácán Fotó: Zsedrovits Enikő

Virág a szerény, de szép családi ház tornácán ül az asztalnál, előtte nyitott laptop, amin zenét hallgat. Ez a kép fogad minket, amikor házhoz szállítjuk a Hírlap olvasói által gyűjtött és szerkesztőségünkben tárolt műanyag kupakokat, sok zsákkal, szatyorral és zacskóval. Mi soknak gondoljuk ezt - ám megtudjuk, hogy egy kiló kupak 80 (nyolcvan) forintot ér az átvevőnek, az egész cucc, amit vittünk, első becslésekre mintegy harmincötezer forintot ér.

A Barabás-család nagyon örült a szállítmánynak, szívből köszönik - ám sejthetjük, hogy még mennyi kupakot kell összegyűjteni ahhoz, hogy egy kezelés ára kijöjjön a soproni speciális klinikán, ahol kétszáztízezer forint egy hét...

Éppen múlt szombaton ért haza Virág és édesanyja Sopronból, ahol a szakemberek szép javulásról számoltak be: a lány mozgása, mozgáskoordinációja sokat javult. Erőnlétén még javítani kell - és komoly munka vár még rá az új logopédussal, aki hetente egyszer jár majd hozzá Dunaföldvárról. Ezenkívül a szemét is ki kell vizsgáltatni, mivel a fejsérülés a látását is befolyásolta, de egyelőre nem tudni, hogy hogyan és milyen mértékben.

Tennivaló tehát van még bőven!

Az biztos, hogy az eddigi gyűjtésekből Virág idén még kétszer vehet részt a nyolchetente ismételhető kúrán, és egy januári kezelés is biztosnak tűnik.

A továbbiakhoz megint csak pénz kell. Sok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!