Hírek

2013.04.15. 10:51

Korszerűsítik a vasmű meleghengerművét (frissítve)

Dunaújváros - A korábbi elképzeléseknek megfelelően fejlesztik tovább a vasmű meleghengerművét idén októbertől a cég közleménye szerint. Később is korszerűsítenek.

Pekarek János

Miközben az úgynevezett "meleg vonal" megmaradása: azaz a koksz-, a nyersvas- és az acélgyártás jövőjéért aggódnak sokan a vasműben, a városban, a környékén, sőt, az országban is (a vasmű vasas szakszervezetének honlapján az állt, hogy 85 napja nem tudják, mikor kezdik el az I. számú nagyolvasztó újjáépítését, ami kulcskérdés, nagygyűlést is szerveznek), az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetése egy jó hírt juttatott el a médiához.

Evgeny Tankhilevich cégvezető a vasmű meleghengerműve léptetőkemencéjének tavaly nyári avatásakor (Fotó: Lázár Zsolt)

Ez úgy szól, hogy folytatódik a válság előtt megkezdett modernizációs program a zrt. meleghengerművében. Az idei év folyamán mintegy  10 millió euró, azaz megközelítőleg 3 milliárd forint értékben ruháznak be a tulajdonosok az előnyújtó berendezést hajtó, 7 megawatt névleges teljesítményű villamos motor beszerzésébe, amelyet az olasz Danieli cég szállít, valamint a villamos hajtás korszerűsítésébe, további fejlesztések előkészítésébe.

A megkötött szerződések értelmében októberig beérkeznek a vállalathoz a legyártott berendezések, alkatrészek, ezt követően pedig egy termelésszervezési szempontból ideális időszakban áll majd le a gyártómű, hogy végrehajtsák a beruházást. Annak befejezése után mintegy 10 százalékos, azaz évi 200-250 ezer tonnás termelésnövekedésre számítanak: vagyis a meleghengermű teljesítménye évi 2,1 millió tonnára növekedhet.

Evgeny Tankhilevich cégvezető szerint a vállalat jövője, valamint acélpiaci pozícióinak megerősítése  szempontjából is kulcsfontosságú történés lesz a meleghengerműi beruházások folytatása októberben.  A modernizációs folyamat a következő években is folytatódni fog az ISD Dunaferr Zrt-nél - jelentette ki a vasmű közleménye szerint a cégvezető.

Címkék#vasmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!