Hírek

2014.02.19. 13:15

Hivatásos és létesítményi tűzoltó szolgálatparancsnokok képzése

Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség továbbképzést tartott a területükön lévő hivatásos és létesítményi tűzoltóságok szolgálatparancsnokainak.

Gallai Péter

Tóth György a káreseti kommunikációról tartott előadást (Fotó: FMKI)

Minden egyes beavatkozás újabb és újabb kihívás elé állítja a katasztrófavédelem tűzoltóit, ezért is fontos, hogy a káresetek helyszínén irányítói feladatokat végzők naprakész ismeretekkel rendelkezzenek. Ezért rendezték meg kedden a továbbképzést.

Az értekezleten a kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Sipiczki János tűzoltó őrnagy összegezte az elmúlt év kiemelt eseményeit és tájékoztatót adott az idei esztendő feladatairól.

Az iparbiztonság kiemelt jelentőségéhez kapcsolódva Bégányi Renáta tűzoltó hadnagy, a kirendeltség iparbiztonsági felügyelője adott hasznos információkat a veszélyes anyagok jelenlétében végzett beavatkozásokról.. A papírgyár tűzvédelmét ellátó Véd-sz Kft. képviseletében Tóth György beszélt az ipari létesítményeken belül történő káreseti kommunikációról, külön kiemelve az olyan helyzeteket, amikor a tűzoltók által használt rádiórendszerben térerő zavar lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!