Hírek

2014.07.02. 15:30

Előszállás: egyre nehezebb feltételek mellett helytálló rendőrök

Előszállás - A település képviselő-testülete hétfő délután tartotta júniusi ülését, amelyen tizenkét napirendi pontot tárgyaltak.

Rankasz Brigitta

A falu életét jelentősen befolyásoló témákban több fontos beszámoló is elhangzott. Elsőként a Mezőföldvíz Kft. képviseletében a Dunaföldvári Kirendeltség vezetője, Kovács István tételesen beszámolt a cég helyzetéről, és a 2013-as évről áprilisi taggyűlésük alapján. Pontos számokat közölt a település önkormányzata és cége között létrejött szerződés alapján a tavalyi évben megvalósított fejlesztések költségéről, és a bérleti díj maradványáról, amit a víziközművek fejlesztésére fordítanak a következő évben. Válaszolt a testület kérdéseire is, jelezte, hogy a lakatlan ingatlanok tulajdonosainak célszerű lenne kérni a szolgáltatás szüneteltetését.

Ezután Nagy Zoltán rendőr ezredes, Dunaújváros rendőrkapitánya és Molnár Tibor zászlós, körzeti megbízott válaszolt a közbiztonság beszámolóhoz kapcsolódó kérdésekre. Elhangzott, hogy a kapitányság munkatársai egyre nehezebb feltételek között végezték munkájukat a területünkön élő állampolgárok szubjektív biztonságérzetének javítása, valamint az önkormányzatokkal, illetve más civil szervezetekkel való jó munkakapcsolat fenntartása érdekében a tavalyi esztendőben. Sajnos a település jellege, az Előszállás - Dunaföldvár - Sárbogárd tengely forgalma ideális az átutazó bűnözés elszaporodásának.

Szerencse Jánosné, a Patakparti óvoda vezetője tájékoztatta a jelen levőket az elmúlt óvodai év eseményeiről, működésükről. A hozzászólásokból kiderült, a szülők, gyermekek és a testület is rendkívül elégedett az intézményi kollektíva munkájával.

Farkas Imre polgármester két ülés közötti eseményekről szóló beszámolójában elmondta, hogy az önkormányzat megvásárolta a Tájházat, aláírták az óvodai nyílászárók beszerzésével kapcsolatos szerződést, s elindult a csatorna pályázat második üteme is. Valószínűleg a napokban a mélyebben fekvő területeken megkezdődik a csatorna nyomvonal kijelölése és a lőszermentesítés. Tárgyalt a testület a Dunaújvárosi Kistérségi Társulással kapcsolatos kérdésekről, s elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját.

Zárt ülésen szavaztak bizalmat a képviselők az óvoda vezetőjének, Szerencse Jánosnénak, aki pályázatának eredményeként további öt évig vezetheti az intézményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!