Hírek

2017.03.01. 21:29

Fontos dátum Pecsét István életében

Legkorábban májusban utazhat Kínába Pecsét István – de addig még sok mindennek kell történnie.

Pekarek János

Mostanában otthon ül Béke városrészi lakásában, és tervezett biopszia-műtétjét szervezi lapunk és a város támogatottja, Pecsét István.

A biopszia-, azaz mintavevő beavatkozásra azért van szükség, mert a közelmúltbeli gyógyszeres kezelések ellenére nem javultak annyira májának laboreredményei, mint amire számítottak az orvosok és maga István is. A harmincéves fiatalember egy korábbi súlyos betegsége miatt új májat kapott, s akkor derült ki, hogy májrákos.

Pecsét István szeretne újra Kínában lenni, gyógyulni
Fotó: A. G.

István, mint régi olvasóink tudják, a városban és a városkörnyék településein élők anyagi támogatásával jutott ki Kínába, Guangzhou (Kanton) városába, ahol egy magánklinikán különleges gyógykezelésben részesült. Nem is eredménytelenül: két rákos áttétjéből az egyik maradéktalanul eltűnt egy radioaktív kapszulákkal végzett kezelés során, a másik pedig 2,5 centiméteresről 1 centiméteresre zsugorodott.

Azonban a sikeresnek tűnő kezelést félbe kellett szakítani, ahogyan megírtuk, mert az átültetett májnál kilökődési folyamat indult meg: novemberben haza kellett jönnie Istvánnak. A gyógyszeres kezelés eddig többnyire sikeresnek tűnik, de még folytatni kell. A mintavevő műtétet is beleszámítva leghamarabb májusban utazhat vissza Kínába István, lévén, hogy egy ilyen beavatkozás után a lábadozási- gyógyulási folyamat legalább négy-öt hét.

A tervek szerint hétfőn tekintik át a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány vezetőivel, hogy milyen anyagi lehetőség áll előttük a további gyógykezelésre.

S a kiutazás előtt még van egy fontos dátum: 2017. március 12-én tölti be Pecsét István harmincadik életévét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!