Hírek

2013.03.13. 21:12

Fontos pályázati lehetőség a Pantaleon kórházban

Dunaújváros - Másfél éven belül elavul a kórházban üzemelő CT-készülék. Az intézmény pályázati úton is forrást próbál találni az új műszer beszerzéséhez.

Szabó Szabolcs

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél megjelent pályázati úton kíván forrást találni a Szent Pantaleon Kórház. A sikeres pályázati részvétel azt jelentené, hogy az új technológiai tömb megépítése által nem érintett területeken is nyílna lehetőség műszerfejlesztésre. A  tájékoztató szerint a pályázati cél egyik kiemelt pontja egy új CT készülék beszerzése. A jelenleg külső szolgáltató által működtetett CT berendezés másfél éven belül elavul és a hatályos ÁNTSZ előírásoknak megfelelően ki kell vonni a forgalomból.

Akár a fenti pályázat támogatásával, akár annak hiányában, de mindenképpen biztosítani kell egy új CT készülék működtetését. A készülék ára közel 80 millió forint, ám gondot jelenthet, hogy a készülék felszerelése és telepítése további húsz millió forint költséget jelent. A kórház a pályázati fejlemények ismeretében további lépéseket tervez, hogy megvalósulhasson a fontos műszerfejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!