Hírek

2017.06.18. 19:32

Fontos tudnivalók a biztonságos vakációért

Nem szabad úgy nekiindulni a nyárnak, hogy nekünk mindent szabad, mi mindenekfelett biztonságban vagyunk!

Pekarek János

Megkezdődött a vakáció - ami a gyerekeknek pótolhatatlan élmény, a szülőknek és gondviselőknek azonban sok aggódás és teher. Bár szerencsére sok tábor és rendezvény foglalja le gyermekeinket a nyáron - a már önálló vagy magukat önállónak képzelő ifjak számukra sok veszéllyel szembesülhetnek. Már a közlekedésben is: gondoljunk csak a kerékpározó avagy motorkerékpározó vakációzókra! Győződjünk meg róla, mi, szülők, hogy csemeténk ismeri a közlekedési táblákat, a kötelező haladási irányt, az elsőbbségi szabályokat! (Nem felmentés, ha a szülők sem ismerik ezeket!)

Az idősebb vakációzók, a fesztiválozók pedig muszáj, hogy tisztában legyenek a különböző, kábító hatású füvek, tabletták, italok, injekciók hatásaival - és azzal, hogy érdemes-e ezekkel kezdeniük? Továbbá vagyonvédelmi szempontokat is figyelembe kell venni - igaz, nem csak a fiataloknak, hanem szüleiknek, nagyszüleiknek is. Már-már hagyományos felszólítás, amit hagyományosan szinte senki nem vesz figyelembe, hogy pénztárcát, mobiltelefont nem szabad látható helyen tartani, szállítani. Emellett idegenekkel nem állunk szóba, nem barátkozunk velük, holminkat mindig magunknál tartjuk, nem hagyjuk őrizetlenül, mindig meghagyjuk szüleinknek, hol vagyunk, s mikorra várhatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!