Hírek

2015.02.18. 20:15

A Magnus Expedíció felkészült a 12 ezer kilométeres kalandra

Dunaújváros – Budapestről startol csütörtökön a Földközi-tengert felfedező túrarepülés, Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotóriporter részvételével.

Gallai Péter

A páros csütörtökön vág neki a 12 ezer kilométeres, tizenöt országot érintő nagy kalandnak a Kecskeméten készült Magnus Fusion repülőgéppel. A duó egy 82 évvel korábbi magyar rekordnak állít emléket: a Gerle 13 nevű, magyar fejlesztésű és építésű repülőgéppel Bánhidi Antal és Bisits Tibor végigrepülte ugyanezt a távot. Kalandoraink végig fényképezik az utat, több tízezer felvétellel megörökítve a legszebb látnivalókat és a nagy kalandot. A National Geographic Channel és a magazin magyarországi csapata is felkarolta az expedíciót, az ő logójuk alatt repülnek – ezt világviszonylatban bizony csak kevesen mondhatják el magukról.

Az indulás előtt természetesen az új fejlesztésű ultrakönnyű géppel berepüléseket is tartottak. - A tapasztalatok alapján kijelenthetem, hogy remekül vizsgázott - kezdte Hankusz Kálmán, az expedíció fotóriportere. - Nagyon jó érzés, hogy ahol megjelenünk, csodálják a repülőgépet, amin nem is lepődök meg, hiszen valóban gyönyörű. Nagyon erős, fürge kis masina, alig kell a földön gurulnia, máris a levegőbe emelkedik. Rendkívül könnyű és mozgékony, a hatalmas, panorámatető alól pedig remek kilátás nyílik. Teszteltük rendesen, sokat repültünk vele, mert számos dolgot ki kellett próbálni, például azt is, hogy egyhuzamban teljes terheléssel mennyit repülhetünk, miként férünk el és mit hová tehetünk. Nekem azt is ki kellett tapasztalnom, mennyire tudok mozogni a kamerákkal. A külső felvevők rögzítési pontjait is véglegesítették a mérnökök, igazi stábmunka folyt - tette hozzá.

Az utat harminc naposra tervezik kalandoraink, akiknek útját folyamatosan nyomon követhetik majd a duol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!