Hírek

2015.12.08. 20:25

Jótékony futás a mentőinkért: 154 ezer forint jött össze a mentőállomás javára

Dunaújváros - Nem volt hiába: minden mentőautó felszerelése gyarapodni fog a vasárnapi jótékony futás nyomán!

Gallai Péter

Mint már beszámoltunk róla, vasárnap délelőtt tíz órakor kedélyes és könnyed téli futásra várták a városlakókat a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetének hallgatói és dolgozói, együttműködve a városi hivatásos tűzoltósággal, valamint a rendőrséggel és az önkormányzattal.

A rendezvény célja (az egészséges és sportszerű életmód propagálásán, mi több: gyakorlásán kívül) az Országos Mentőszolgálat dunaújvárosi állomásán dolgozó egységek anyagi segítése volt.

Ahogyan Reszegi Imrétől, a mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, az akció során a résztvevő mintegy száz ember százötvennégyezer forintot adott össze a mentőállomás javára. Ez volt egyébként az első ilyen rendezvény - de elképzelhető, hogy a jövőben minden év végén rendeznek hasonlót.

A bevételből a mentők apróbb műszereket és fogyóeszközöket vásárolnak majd minden, a dunaújvárosi állomáson szolgálatot teljesítő autójukba.

Így például: fonendoszkópokat, vérnyomásmérőket, ollókat, kötszereket.

A mentőállomás vezetői és dolgozói ezúton köszönik hálás szívvel a jótékonysági futás minden résztvevőjének, valamint az akció szervezőinek és lebonyolítóinak: a főiskola Informatikai Intézetében dolgozóknak és a Hallgatói Önkormányzat tisztségviselőinek az adományokat, amelyekkel nagymértékben segítették munkájukat!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!