Hírek

2015.01.25. 17:10

Ötvennél is több résztvevő a téli futóversenyen

Dunaújváros – A Szalki-szigetre hirdették meg a vasárnapi futóversenyt. Elmaradt. A Duna-parton rendezték...

Pekarek János

Egy a hófuvásban is vidám futók csoportjai közül

Ki más is találhatta volna ki, hogy a tél közepén futóversenyt rendezzenek, mint egy finn? Bár név szerint nem ismerjük a kezdeményezőt, az biztos, hogy a Yours Truly elnevezésű tömegsport-rendezvény komoly lelkierőt és állóképességet igényel. Legalábbis nálunk és most vasárnap erre volt szükség a nulla fok környéki hőmérsékleten, erős hófúvásban. De még így is több mint ötven megszállott futóra bukkantunk a Duna-parton!

Kun-Bartos Dóri és Piller Tibor pihenőben

Kolacsek Sándor, a futónap egyik szervezője (a másik Kun-Bartos Dóra) azt mondta: mivel a szigeten minden csupa sár, kénytelenek voltak az alsó Duna-parti útra telepíteni a rendezvényt. Az eszükbe sem jutott, hogy elhalasszák.

Hódi Zsuzsi és Borhi Erika

A két alaptáv 25, illetve 50 kilométer volt. Ezen kívül mindenki annyit futott, amennyit akart. A Futaújváros feliratú trikókat (alatta persze melegítőt) viselő sportolók többsége egy olyan csapat tagja, amely minden vasárnap reggel fél kilenckor találkoznak az Aratók szobránál, és futnak valamennyit 7,5 és 15 kilométer között. Vagy többet. Kinek milyen kedve van...





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!