Hírek

2013.06.10. 18:38

Gálamaraton a Móricz iskolával a Bartókban

Dunaújváros – A veretes hagyományokhoz híven idén is monstre gálasorozattal búcsúztatja a tanévet a Móricz iskola.

Szabó Szabolcs

A hangversenyadag első részét vastaps köszöntötte a Bartókban. Folytatás kedden és szerdán délután.

A hangversenysorozat első fejezetének kezdetén, tegnap a Móricz iskola zenekara nyitotta a műsort. A Balogh Zoltán András vezényelte együttes Régi magyar táncok című összeállítását hallgathatta a teátrum nagytermét megtöltő publikum. A közönséget Jakabné Józsa Klára, az iskola igazgatója köszöntötte, aki kiemelte, egy oktatási intézmény legfőbb feladata, hogy kiszámíthatóságot és biztonságot nyújtson a diákjaink. Megteremtve a zavartalan fejlődés lehetőségét.

Az intézmény vezetője megköszönte a szülők segítségét és üdvözölte az ingolstadti testvériskolából érkezett vendégeket, akik maguk is felléptek a gálán. A Móricz zenekarát a legkisebbek produkciói követték. Az első-, másod- és harmadéves kisdiákok is bizonyították, hogy a következő években is tehetséges tanulók sora koptatja majd az országos ismertségű intézmény padjait. Szép kórusműveket adott elő az iskola Dolce Kamarakórusa, valamint a fiúkórus is. A hagyományokhoz híven a végzős diákok ismét egy remek musicalrészlettel lepték meg a közönséget. Külön érdekesség, hogy húsz esztendeje történt először, hogy a nyolcadikos diákok egy musical részleteinek bemutatásával búcsúztak el iskolájuktól. Követőkre találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!