Hírek

2014.05.26. 18:40

Tovább szépül a város egyik legszebb helye

Dunaújváros - Sokan már használták, pedig tán nem is tudták, hogy ottmarad mindaz a folyam partján: örömünkre!

Pekarek János

A Kéz a kézben esélyegyenlőségi napon a gyerekek már kipróbálhatták az új játszóteret (Fotó: Ónodi Zoltán)

Aki lenn volt az alsó Duna-parton a családi hétvégén, az láthatta már, hogy tovább gyarapodott a város egyik legszebb helye - a mi előnyünkre!

A kikötői öböl partjának talán legszebb részén (ahonnan, megjegyezzük, nem látszanak az ipari kikötő és a gabonasiló rendkívül prózai építményei és berendezései, csak a víz, a fák és a fű...) még tavaly létrehozott a partvédelmi vállalat egy kis madárlest, maradék és saját maga által kitermelt anyagokból, saját szakembereinek munkájával. Mellette már korábban kialakítottak amolyan szabadtéri grill- és szalonnasütő helyeket, padokkal, asztalokkal, szemétgyűjtő tartályokkal.

A madárles azonban, amit egy viszonylag alacsony és sokfelé ágazó fa ágai közé építettek, amolyan gyereknapi meglepetésnek készült és tanúsíthatjuk, hogy messzemenően elérte célját!

A grillező és gyerekszórakoztató hely azóta is a dunaújvárosi egyik kedvelt kiránduló és szabadidős programokra alkalmas pontja.

Ahogyan akkor és azóta is beszámoltunk róla: az alkotók fantáziája messzire szárnyalt. Legalábbis akkor úgy tűnt, hogy messzire. A madárles mellett csörgedező kis erecskére még saját erőből tudtak építeni egy miniatűr vízesést, és egy kivénhedt kajakba, valamint egy kivágott fa öreg tönkjébe is építettek virágágyást ám úgy tűnt, hogy a közelbe álmodott (meglehet, prózai, de annál szükségesebb) illemhelyre és játszótérre talán éveket kell várni, mire megvalósul.

Szerencsére nem így lett!

A partvédelmisek ötlete nyomán a városi önkormányzat megszavazta a költségvetésből a szükséges pénzt a kellő bővítésre, és megbízta a kivitelezéshez szükséges kapacitással rendelkező DVG Zrt-t a kellő munkálatok elvégzésével.

Sokaknak talán fel sem tűnt azok közül, akik lent jártak a parton a családi hétvégén és annak társ-, valamint fiókrendezvényein, hogy a bővítés nagy része máris (majdnem) megtörtént!

Áll már az árvizek miatt előrelátóan magas lábakra telepített illemhely, amely a tervek szerint heteken, talán napokon belül megnyitja ajtaját a rászorulók előtt. Ráadásul formáját tekintve ez az alkalmatosság harmonizál is a terület eddigi létesítményeivel, a madárlessel és a sütéshez-főzéshez épített asztalokkal, padokkal, lévén faburkolatú és nagyrészt faszerkezetű létesítmény ez is, mint a korábban említett, elsőként elkészült berendezések.

A közeli gyermekjátszótér hintáját, csúszdáját, lovagló játékait pedig a Gyermeknapon már használhatták is az arra tévedő, közlekedő kicsik (és szüleik) talán anélkül, hogy tudták volna: egy fejlesztés tárgyainak örülnek.

Úgy tudjuk, hogy még ezzel sincs vége a terület további fejlesztésének: az aszfaltos út város felőli oldalán egy erdei tornapályát készülnek létrehozni. Az építkezés, mint eddig, a DVG Zrt, az üzemeltetés pedig a területet felügyelő Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat feladata lesz.

Természetesen beszámolunk a fejlődésről!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!