Hírek

2014.03.26. 13:02

Gázrobbanás volt a vasmű egyik üzemében (frissítve)

Technikai probléma miatt berobbant a kokszgyártás melléktermékeként keletkező kamragáz szerda délelőtt az ISD Dunaferr Zrt. kokszoló üzemében - a termelés csütörtökre helyreállt.

Gallai Péter

Frissítés, csütörtök, 11:39

Az ISD Kokszoló Kft. I. számú kokszolóblokkjánál történt szerdai tűzesetet követően – az üzemeltetést gátló közvetlen meghibásodások kijavításával – a blokk fűtése csütörtökre virradó éjjel háromnegyed kettőkor helyreállt. A termelés az első koksz kitolásával hajnali 3.15-kor kezdődött meg. A termelési ütem két-három nap alatt lépésről lépésre visszatér a tervezett szintre. Megkezdődtek az üzemelést közvetlenül nem hátráltató helyreállítási munkálatok is - tájékoztatott közleményében a vasmű csütörtök délelőtt.

Gázrobbanás volt a vasmű egyik üzemében

Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az üzem földszintjén és első emeletén, mintegy 150 négyzetméteren tűz keletkezett, elektromos vezetékek és kapcsolószekrények kaptak lángra, amit a dunaújvárosi hivatásos és a létesítményi tűzoltók eloltottak.  Az épület a robbanástól megrongálódott.

A szóvivő közölte: a helyszínen tartózkodik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is, amely műszeres méréseket végez. - A gázkoncentráció mérések eredményei azt mutatják, veszélyes anyag nem került a levegőbe - tette hozzá a szóvivő, aki azt is elmondta, hogy a dunaújvárosi tűzoltóság emelőkosaras járművének segítségével a gyár dolgozói és a tűzoltók közösen a megsérült épületrész bontását, stabilizálását végzik. Mivel veszélyes technológiájú üzemben történt a baleset, ezért hivatalból tűzvizsgálati eljárás is indul.

Az ISD Dunaferr Zrt. sajtóközleménye  az eseményről:

"Az ISD Kokszoló Kft. I. számú kokszolóblokkjának kamragázellátó rendszerén szerdán (2014. március 26-án) a délelőtti órákban, eddig ismeretlen okból tűz ütött ki. A riasztás után a Dunaferr Létesítményi Tűzoltóság egységei haladéktalanul a helyszínre vonultak, és a technológiai személyzet hatékony közreműködésével a lángokat megfékezték. Személyi sérülés nem történt, veszélyes anyag a környezetbe nem került ki.

A káresemény okainak kivizsgálása szakértők bevonásával megkezdődött."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!