Hírek

2014.07.25. 18:40

Papírgyár úti gázvezetéképítés: itt a vég

Dunaújváros - Jövő szerdán megkezdődik a Papírgyári úttól a Barátság városrészig lefektetett új gázvezeték műszaki átadása. S a helyreállítás.

Pekarek János

Az E.ON építkezése a Vasmű út-Építők útja sarkánál: vége jön!

Befejezéséhez közeledik az a gázvezetéképítési munka, amelyet az E.ON Hungária Zrt. kezdett a közelmúltban a város gázellátásának további javítása érdekében.

E munkálatok miatt a 6. számú főút és a Papírgyári út csomópontjától kezdve a Papírgyári úton végig befelé, majd a Vasmű úton az Építők útja-Eszperantó út csomópontjáig, a Velinszky László utcai gázfogadó állomásig tartott a forgalomelterelés.

Az építkezés több szakaszban zajlott, miként a forgalomelterelés is. A Papírgyári út városból kifelé vezető szakaszán például máig csak kifelé lehet hajtani befelé a régi 6-os útra, a vasmű kokszolójának kapuja felé terelték el a forgalmat. A vasmű igazgatóságtól a belváros felé a kerékpárosok közlekedését is korlátozták emiatt.

E kényelmetlenségek már nem tartanak sokáig! Ahogyan az E.ON kommunikációs menedzserétől, Varga Ivettől megtudtuk, július 30-án megkezdődik az új szakasz műszaki átadása. A 4800 méter hosszú, nagyközépnyomású gázvezeték műszaki felülvizsgálata után megkezdődik az érintett területek helyreállítása, amelynek keretében többek közt fél pályán új aszfaltburkolatot terítenek a Papírgyári út 1400 méteres szakaszára. Az E.ON gondoskodik másutt is a felbontott burkolatok az eredeti állapotok helyreállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!