Hírek

2014.05.12. 18:40

Gázvezetéket építenek nyárig

Nagyszabású gázvezeték építésbe kezdett a szolgáltató május 12-én a városban, a papírgyárnál.

Pekarek János

Nagyszabású gázvezetéképítési munkálatokba kezdett hétfőn az E.ON Dél-Dunántúli Gázhálózati Zrt. Dunaújvárosban – tájékoztatta lapunkat Varga Ivett, a cég szóvivője.

A munka célja, hogy fenntartsák a gázelosztó hálózat üzembiztonságát, s megelőzzék az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat, illetve, hogy ezek bekövetkeztekor is biztosítani tudják a város gázellátását. Mindezek érdekében az új vezeték kiépítése mellett folyamatosan karbantartják a meglévő hálózatot, korszerűsítik azokat, és az új igények ellátására új vezetékeket is kiépítenek.

Ennek a folyamatos beruházás-sorozatnak a része a mostani művelet is, amely a Papírgyári út és a Vasmű út között kiépülő, úgynevezett nagyközép nyomású gázvezeték lesz.

A munkák a tervek szerint várhatóan július 21-én fejeződnek be.

A Papírgyári úttól Vasmű útig tart az új gázvezeték építése (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az építkezés időtartama alatt forgalomkorlátozás, sőt, a forgalmi rend megváltozása is várható az említett szakaszon. A kivitelezés földmunkáit három alvállalkozó végzi egyszerre három helyszínen, annak érdekében, hogy a 300 millió forintos nagyberuházás a lehető leggyorsabban készüljön el, tudtuk meg a cég szóvivőjétől.

A vezeték a Papírgyári út és a 6. számú főút csomópontjától indul, 4800 méter hosszan, és a Velinszky úti gázfogadó állomáshoz érkezik. Ez a vezeték a városi gázellátás biztonságát növeli.

A beruházással érintett vállalatokat és üzemeket egyeztető megbeszélésen tájékoztatta az E.ON, írja a szóvivő. Az építkezés befejezése után szokás szerint az E.ON Dél-Dunántúli Gázszolgáltató Zrt. gondoskodik a környezet helyreállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!