Hírek

2013.09.11. 06:43

Gerencsér tanár úr újabb vasúti akciója

Dunaújváros – Szeptember 14-én, ha csak egy napon is, de ismét vonat indul Tamásiból. Ebben nagy érdemei vannak a dunaújvárosi tanárnak, Gerencsér Tamásnak.

Gallai Péter

Idén százhúsz esztendeje, hogy átadták a Keszőhidegkút-Gyönk-Tamási vasútvonalat, és huszonkét éve annak, hogy utoljára vonat indult Tamásiból. Szombaton az avatás jubileumára ismét feléled a vasút, köszönhetően a dunaújvárosi pedagógusnak, a vonatozás nagy szerelmesének, Gerencsér Tamásnak. A főszervező először egy kézihajtány versenyben gondolkodott, de engedélyt kaptak arra, hogy egy BZ típusú motorvonat érkezzen a városba. A „Mozdony és Madárfütty” elnevezésű program részeként többek között a természetvédelmi területhez, a Pacsmagi tavakhoz a különvonattal kiérkezőket játszóház várja, ahol lesz mozdonykészítő verseny, madárgyűrűzési bemutató, valamint diavetítés és gyalogtúra. A nap folyamán egy alkalommal „fotóvonattal” is végig lehet utazni az egykori 48-as vonalon, Tamási és Keszőhidegkút-Gyönk között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!