Hírek

2015.09.23. 14:49

Játékos feladatokkal avatták fel a Dunaferres gólyákat

Dunaújváros – Hagyományokhoz hűen játékos feladatokkal avatták fel szerda délelőtt a Dunaferr gólyáit.

Munkácsi Réka

Idén hatvan éves a Dunaferr Szakközép– és Szakiskola, így már a hatvanadik évfolyam indult útjára az intézményben, újabb kilencedikes diákokkal kiegészülve. Két szakközép- és öt szakiskolás osztállyal. Szerdán zajlott a gólyák avatása és pénteken tartják a második Egészség– és Sportnapot nagyon sok érdekes programmal. Mivel minden évben érkeznek új „elsősök” így minden évben hagyományosan fel is avatják őket, hogy teljes jogú polgárokként éljék az iskola mindennapjait. Ebben az évben közel 190 diák kezdte meg a középiskolát a Dunaferrben. A legnagyobb számmal az iskola rendvédelmi osztálya indult harmincöt fővel. A többi osztály átlagosan huszonöt tanulóval büszkélkedhet. Játékos, olykor szívatós feladatokkal készültek nekik a felsőbb évesek, a teljesített próbatételek után esküt tettek az iskolának, tanároknak diákoknak, hogyan fogják hétköznapjaikat élni a számukra  új iskolában. A diákok és a tanárok is nagyon élvezték az avatót, ami nem csoda, mert egy nagyon jó hangulatú, izgalmas versenyekkel tarkított délelőtt volt.

Minden évben szeptember végén tartják a kilencedikesek avatását, amikor még jó idő van és már volt egy kis alkalom, hogy a gyerekek és az osztályfőnökök kicsit összeismerkedjenek. Kovács Virág, a diákönkormányzat elnöke köszöntötte a tanulókat és a tanárokat az avatáson, ahol sok izgalmas feladatot kellett megoldania az új kilencedikeseknek. Az első feladatuk egy olyan zászló elkészítése volt, ami a szakmájukra vonatkozik. Valamint különböző színű ruhákba kellett öltözniük, hogy meg lehessen őket különböztetni. Voltak feketébe, kékbe, pirosba és zöldbe öltözött osztályok is, akiknek az avatás legelején fel kellett vonulniuk osztályfőnökükkel együtt és meg kellett mutatniuk magukat a felsőbb évesekből álló közönségnek.A rendvédelmi osztálynak be kellett öltözni valamilyen rendőrös jelmezbe. Ezután vette kezdetét az izgalmasabbnál izgalmasabb próbák sora. A jól bevált kéz nélküli zsíroskenyér evés most sem maradhatott el, ami egy kis csípős krémmel volt megbolondítva, hogy biztos senkinek ne legyen egyszerű dolga. A nagy evést ügyességi feladatok követték, köztük a pókjárásos lufipukkasztás, az almahalászó verseny, vagy a háttal vízöntés. Nagyon jó hangulatban telt a délelőtt a gyerekek és a tanárok is nagyon élvezték a napot, főleg az osztályfőnökök, akik telitorokból biztatták új osztályukat, új gyerekeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!