Gond nélkül, élményekben gazdagon futott le a Rockmaraton Fesztivál második napja

2017. július 14., 07:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő
komment
DUNAÚJVÁROS A Rockmaraton Fesztivál második napjának a már őszülő hajú korosztály örülhetett, de kiderült, a rockzenében nem számít a kor.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Legbiztosabb jelét ennek a Lord adja, akik 45 esztendeje szaggatják a húrokat, és akiknek a dalszövegeit egymás mellett énekelték a pelyhedző állú és az őszbe fordult rockerek. A Tetovált Állatmentők Nagyszínpadon ilyen izmos összeállítást kínáltak szerda estére a szervezők: Stress, Moby Dick, Lord, Ossian, Akela. Ínycsiklandó ez azoknak, akik inkább a klasszikus rock and roll életérzést és zenét részesítik előnyben a keményebb vonalas metállal szemben. Ki is tartott a közönség az utolsó farkasüvöltésig.

A Hammerworld Nagyszínpad kínálata már ennél lényegesen vegyesebb képet mutatott. Már az indítás is acélos volt, hiszen a sokak számára eleddig ismeretlen ukrán banda, a Jinjer a progreszív metalcore és groove metál ötvözetét fűszerezte meg egy kis funk, reggae és jazz hozzáadásával. Már önmagában ez a recept is izgalmas végeredményt garantál, ám a zenekarnak van még egy adu ásza is, Tatiana Shmailyuk, a fiatal és rendkívül vonzó énekes. Szándékosan nem énekesnőként említem, mert az színpadi produkciójának csak a felét takarná be, ugyanis egy kiváló jazzénekes és Suzie Quatro énekesi képességeit felsorakoztató előadó még egy extrát is szolgáltat, jelesül kiválóan screamel, vagyis férfihangon hörögve, ordítva énekel. Hátborzongató összhatás.

A nagyszínpad ásza, headlinere a lassan negyven éve alakult crossover thrash metal együttes, az Agnostic Front volt, amely egy másodpercig sem hagyta pihenni közönségét, és hírnevéhez méltó, hatalmas bulit csapott, remek hangzással. A végére egy svéd dallamos death metal együttes, az Arch Enemy jutott. Johan Liiva énekhangjára sietve érkeztek a rajongók, akik rémülten észlelték, hogy a koncert a meghirdetettnél korábban elkezdődött. A következő óra kárpótolta őket.

A BP Underground Pit kisszínpada szerdán is széles skálán kínált programot olyan fellépőkkel, mint például a mexikói Thell Barrio, vagy az angol nyelven éneklő szekszárdi hardcore punk zenekar, a Don Gatto.

Balla Tibor

2017. július 14., 07:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...