Hírek

2016.11.17. 20:15

Gondjuk lesz a temetőre

Dunaújváros - Technikai problémákban bővelkedő, vitákban, politikai felhangú megnyilvánulásokban viszont szűkölködő volt a csütörtöki közgyűlés.

Körmendi Erzsébet

Az ellenzék visszafogott volt tegnap, még az elején is: éles megjegyzésektől mentesen telt a két ülés közötti munkáról szóló tájékoztató. Továbbá olyasmi esett meg, ami az elmúlt évtizedben nem: kézfeltartással kellett mindvégig szavazni az informatikai rendszer meghibásodása miatt. Szabó Zsolt a pedagógusok érdekében szólalt fel, mert úgy gondolja, hogy az iskolák januári államosítása után is fenn kellene tartani a cafetéria rendszert, akár önkormányzati közbenjárással is. Elismeréssel szólt az egyetem tudományos hetéről, majd nehezebb vizekre evezett: hideg van, emiatt a hajléktalan ellátásra hívta fel a figyelmet, továbbá úgy gondolja, lenne még mit javítani a város közvilágításán. Cserna Gábor a hajléktalan ellátást valóban fontos feladatként nyugtázta, amelyre az ellátórendszer és a szervezetek figyelnek is, majd reagált Szabó képviselő cafetéria felvetésére is.


Munka közben a közgyűlés - Lőrinczi Konrád, Nagy Zoltánné és Cserni Béla Fotó: Zsedrovits Enikő

Barta Endre Czigler Ernőre, a kiváló sportszakemberre emlékezett, aki sokat tett a helyi labdarúgásért. Az általa elmondottakhoz a polgármester is hozzáfűzte együttérző gondolatait. Majd válaszolt Besztercei Zsolt kérdésére, elmondta: idén karácsony előtt is 5 ezer forinttal teszik szebbé a helyi idősek ünnepét, a hivatalban most készítik elő a javaslatot, hogy jövő hónapban dönthessen ról a közgyűlés. Iván László megköszönte a zöld rendelőben elvégzett munkát. Mórocz Erika, a Tourinform iroda vezetője vázolta az adventi rendezvények, a szilveszteri és az újévi programok tervét.

Cserna Gábor összefoglalta az elmúlt időszakot, tájékoztatta a megjelenteket egyebek mellett arról, hogy a Dunaferr eddigi igazgatóját, Csapó Gábort nevezték ki a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójának, az iskola igazgatói állására pályázatot írnak ki, annak elbírálásáig Zemankó Zoltánt bízták meg a intézményvezetői teendőkkel.

Cserna Gábor nyomatékosította a tájékoztatójában azt is, nagyon fontosnak tartja annak a problémának a megoldását, amivel Tóth Kálmán képviselő személyesen kereste meg a közelmúltban. Ez pedig a kistemető, amelynek ügye mellé mindenkinek oda kell állnia. Ez kegyeleti és morális kérdés, nem pedig költségvetési. Lehet, hogy a közeli bevásárlóközpontból egyszerűbb a temetőn keresztül hazajutni gyalog, ám ennek nem így kell működnie. Hingyi Lászlót, a körzet önkormányzati képviselőjét kérte fel a teendők koordinálására.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!