Hírek

2017.06.07. 18:35

Görögországban járnak bringásaink

Dunaújváros - Két nyugdíjas hobbikerékpáros az iráni Iszfahán városába indult: Matulai György és Mihaldinecz László útja.

Pekarek János

Az albániai Gjirokaster városából indultak Iránba igyekvő kerékpáros turistáink június 5-én, hogy némi tengerparti fürdőzés után folytassák útjukat Irán irányába...

Ahogyan az internet közösségi oldalán is olvasható tudósításukban is szerepel, abban a boldog tudatban keltek útra, hogy mindössze hetven kilométer vár rájuk következő úti céljuk előtt. Biztos, ami biztos: azért még gyertyát gyújtottak egy görögkatolikus templomban...

Az SH-4 jelzésű útról letértek jobbra Saranda irányába. Itt jött egy kemény kaptató. Saranda előtt megnézték a Bisztrica folyó forrását, ez Albánia talán legnépszerűbb látványossága. A másnapot a pihenésnek szentelték.

Helybéli magyar családdal is találkoztak. Ezután Görögország felé indultak, átlépve egy másik időzónába. Magas hegyek közé értek, a kitűzött célt, Ioannina városát nem is érték el a kaptatók miatt. A város előtt húsz kilométerrel egy étterem kertjében vertek tábort.

Másnap egy kerékpárszervízre volt szükségük, néhány apróbb beállítás miatt Matulai gépén. Majd Trikala felé indultak, ám a város előtt 35 kilométerrel rájuk sötétedett. Ez volt eddigi utuk leggyilkosabb szakasza: 1600-1700 méter magas, kopár, zord hegyek között. Útjuk 13. napján Koridolosból indultak, hidegben. A Meteórákat csak távolból látták.

Larisaig 62 kilométert tettek meg jó úton. Érkezésükkor 35 fokos meleg fogadta őket, és találtak két kerékpárszervizt, ahol talán sikerül megjavítani a lerobbant kétkerekűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!