Hírek

2017.06.12. 16:50

Gurisatti világbajnok! - A szerbiai Magyarkanizsán győzött az újvárosi horgász

DUNAÚJVÁROS Újabb világbajnoki címmel gazdagodott városunk: Gurisatti Gyula Szerbiában horgászatban szerezte!

Pekarek János

Világbajnoki címet szerzett Gurisatti Gyula korábbi búvárúszó bajnokunk és sportlövő paralimpikonunk a múlt pénteken és szombaton, június 9-10-én a Szerbiában, a magyar határhoz közeli Magyarkanizsán megrendezett Látás- és Mozgássérültek XIX. Horgász Világbajnokságán!

Az eredmény sportértékét növeli, hogy a horgász-vb-t a Tisza és két halastó közötti, mindössze huszonöt méter széles, apróbbnál apróbb halakkal teli csatornán rendezték. Ahogyan Gyula mondta: a legtöbb hal pár dekás volt, a félkilós ponty már kuriózumnak számított. Ugyanakkor a három-négykilós busák rajokban jelentkezve könnyen tönkretehették a horgászok versenyét.

 

A magyar horgászok csapatban a negyedik helyet szerezték meg ezen a viadalon. Jellemző, hogy mindössze négy dekagrammal (!) maradtak le a csapatvilágbajnoki címről.

A versennyel együtt rendezték a X. Veterán Horgász Világbajnokságot is: a magyar veteránok csapatban a másodikok lettek.

Egy másik, de ugyancsak érdekes hír, hogy a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesületben mindössze idén május elsején alakult versenyhorgász szakosztályának tagjai első nagy versenyükön, június 11-én, vasárnap Sukorón, a Velencei-tavi és Duna menti Horgászegyesületek Szövetségének bajnokságán a dunaújvárosi Hegyes Zoltán első helyet szerzett, a rácalmási dr. Megyes Norbert pedig itt a második lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!