Hírek

2016.05.30. 18:25

Gyakorlati próba - Megkezdődtek a vendéglátós vizsgák

Dunaújváros - Megkezdődtek a gyakorlati vizsgák a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola tanulói számára hétfőn a Fészek tanétteremben.

Balla Tibor

A vizsgaidőszak május 3-án kezdődött. Azóta folyamatosan vizsgáznak, a tanárok pedig szakértő bizottságokká alakulnak - mondta el Magyar András, az intézmény vezetője. Az elmúlt héten a diákok teljesítették az írásbeli vizsgát, hétfőn pedig a gyakorlati megmérettetést. A feladat a szakács-felszolgáló pároknak a 16 tételből kihúzott hagyományos ételt kellett elkészíteni és tálalni a tanultaknak megfelelően.

A hétfői két fordulóban 35 diák vizsgázott, de számukra még nem ért véget a vizsga, hiszen a keddi napon a nemzetközi konyha különlegességeit készítik el a szakácsok, amit a pincérek tálalnak. A felszolgálók munkájában már a vendég fogadását, a köszöntést, a helyre vezetést is értékelik.

A most vizsgázók az utolsók, akik a négyéves képzés végén modul vizsgát tesznek. Velük párhuzamosan vizsgáznak folyamatosan a komplex, tehát a három éves szakiskolai képzésben részt vett diákok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!