Hírek

2016.02.24. 17:25

Réger Lajosné Rózsa nénit köszöntötték 90. születésnapján

Dunaújváros - Gombos István alpolgármester köszöntötte szerdán Réger Lajosné Rózsa nénit kilencvenedik születésnapja alkalmából.

Körmendi Erzsébet

Gombos István alpolgármester köszöntötte Rózsa nénit

Rózsa néni Dunaegyházán született, és a Solthoz tartozó Rémáncián nevelkedett. Szülei dolgos földművesek voltak. A szépkorú asszony 1952-ben érkezett családjával a városba, és először a mechanika üzemben volt konyhalány.

Férjét - aki városépítőként dolgozott az építőiparban - sajnos korán, ´58-ban elveszítette. Rózsa néni követte nyomdokait, szintén az építőipari helyezkedett el, és nehéz fizikai munkát végzett egészen 1965-ig. Mindent megtett, hogy tisztességben felnevelje négy gyermekét. Később a meleghengermű építésénél is dolgozott, és a vasműben helyezkedett el, a lemezalakítóból ment nyugdíjba. Másodjára 67-ban ment férjhez, de sajnos már őt is elveszítette. Kilenc unoka és 13 dédunoka örvendezteti meg a mindennapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!