Hírek

2015.12.10. 15:35

20 millió forintos támogatás az olimpiára készülő sportolóknak

Dunaújváros - Példaértékű az a támogatás, amit Dunaújváros önkormányzata az olimpiára készülő sportoló felkészülését támogató Rio Klubnak nyújt.

Gallai Péter

Cserna Gábor polgármester (balra és Tóth Tamás, a Rio Klub elnöke látta el kézjegyével a megállapodást a városházán

Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet csütörtökön tartott a városházán Cserna Gábor polgármester és Tóth Tamás, a Rio Klub elnöke. Az eseményen a két vezető aláírta azt a megállapodást, miszerint az önkormányzat húszmillió forinttal támogatja a szervezetet, de a városban működő nagyvállalatokat is szeretnék hasonló mértékben bevonni. Az eseményen jelen volt a Rio Klub szakmai kuratóriuma által a támogatottak közé beválasztott két dunaújvárosi olimpikon, Takács Krisztián úszó és Gurisatti Gyula sportlövő.

Az esemény kezdetén Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, a város számára mindig is fontos volt, lesz és marad is a sport támogatása, pártállástól függetlenül. Ezért is egyhangú döntéssel támogatták rendkívüli közgyűlésen a Rio Klub megkeresését, miszerint Dunaújváros is csatlakozik hozzájuk húszmillió forintos támogatással, s ezen felül a helyi nagyvállalatok megkeresésével, s azok további támogatásával gyémántfokozatú támogatóivá válnak a klubnak.

– Már azt is egyeztettük, hogy Takács Krisztián és Gurisatti Gyula a jövő héten szombaton az Adventi Randevú keretében, ünnepélyes keretek között veheti át a Rio Klub által biztosított új gépjárműveket, amelyeket az olimpiáig használhatnak – mondta a polgármester, aki hozzátette: az önkormányzat ilyen ügyben a jövőben is nyitott az együttműködésre.Tóth Tamás, a Rio Klub elnöke azzal kezdte, számukra mérföldkő ez a nap, hiszen húsz éve kezdték el a projektet, de még nem volt rá példa, hogy egy település csatlakozott volna hozzájuk a nagyvállalatok mellett.

– Az országos mozgalom célja, hogy kifejezetten az olimpikonok felkészülését segítsük gépjárművek biztosításával, ezzel is elősegítve mobilitásukat. Dunaújváros esetében az, hogy az önkormányzat és az itteni vállalatok közösen legyenek segítőink, példaértékű – fejezte ki elismerését az elnök, aki elmondta, a szakszövetségek tesznek javaslatokat a támogatottakra, majd egy kuratórium – Szabó Bence, Fábián László, Gyulay Zsolt, Tóth Tamás – választja ki azokat a jelölteket, akiknek ez a támogatás tényleges segítséget jelent. Ezúttal harminckét olimpikon és most először tíz paralimpikon részesül az egyedileg felmatricázott új autó mellett technikai eszközökben – telefon, laptop – és ruházatban. A két támogatott, Gurisatti Gyula sportlövő és Takács Krisztián úszó személyesen köszönte meg a lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!