Hírek

2017.06.28. 18:00

Gyémántdiplomák - Mindkét pedagógus és igazgató jól megszolgálta hatvanéves oklevelét!

Legendás nevek viselőit köszönteni gyűltek össze pedagógusok, kollégák tegnap az Arany iskolában.

Pekarek János

Ünnepséget rendeztek szerdán délben az Arany János Általános Iskola aulájában. Az ünnepségre hivatalos volt az iskola összes mai és korábbi pedagógusa, valamint az egykor szomszédos intézmény, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola összes mai és volt pedagógusa - különös tekintettel két emberre.

Két egykori igazgatóra.

Csontos István és Krasznai Endre nem is olyan régen ez utóbbi intézményt vezették.

Ma már nem egyszerűen nyugdíjas intézményvezető pedagógusok: hanem gyémántdiplomás tanárok!

Mindketten hatvan esztendővel ezelőtt vették át képesítő oklevelüket, aminek aztán évtizedeken át olyan nagy hasznát vették - nem is annyira ők, mint inkább a kezeikre bízott ifjúság és vezetésük alá tartozó oktatók és nevelők.

Egyáltalán nem véletlen, hogy e két éltes, ámbár még mindig jó testi, lelki és szellemi kondíciónak örvendő egykori pedagógust és igazgatót olyan sokan kívánták szívből köszönteni a pályatársak, utódok közül!

Az iskolai ünnepségen dr. Deák Mária, a Dunaújvárosi Tankerület igazgatója adta át számukra ünnepélyesen is a jól megszolgált gyémántdiplomát.

Az Arany János Általános Iskola (a vakáció és a hőség ellenére zsúfolásig megtelt) aulájában két nagyon meghatott idős tanár fogadta az ünnepi műsor utáni laudációkat és visszaemlékezéseket.  Két olyan ember, akik egész pályafutásukat a nevelésnek, oktatásnak szentelték, és akik ezt a két fogalmat soha nem voltak képesek elválasztani egymástól.

Mindmáig hálás szülők generációi köszönik nekik, hogy ők soha nem nyitottak vitát arról: az iskolának vagy a családnak kell-e nevelni a gyerekeket (a szülőket): hanem minden lehetőséget és alkalmat kihasználtak arra, hogy hivatásuk és meggyőződésük szerint minél jobb és felkészültebb embereket bocsássanak szárnyaikra. 
Tehát: jó emberek ők!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!