Hírek

2017.07.27. 17:52

A közösségi összefogás egy Perkátai baba játszótért eredményezett

Közösségi összefogásnak és céges segítségnek köszönhetően szép, új játszótér várja a babákat a klubba a szociális központ udvarán.

Horváth Dóra

Szülők és gyerekek egyaránt részt vettek az építésben. Nagyjából 420 ezer forint értékű játszótér készült a Perkátai Szociális Központ udvarán júliusban, amelynek elsősorban a kisgyermekek örülnek. Az építmény kivitelezésében a koreai gumigyár dolgozói önkéntes programja is az intézmény és a szülők segítségére volt: a baba-mama klubnak otthont adó intézményt szemelték ki a kezdeményezés megvalósítására az ötletgazdák.

Dingl Ferenc projektvezető és párja Krisztina kislányukkal, Pankával. Szívesen vesznek részt a perkátai babaklub programjain

A projekt vezetője Dingl Ferenc volt, akinek irányításával június 3-án megkezdődtek a munkálatok. A kezdeményezés mellé álltak a klubhoz tartozó gyerekek szülei, az ő munkatársaik és persze a gyerekek is szívesen vették ki a részüket a munkából. Közös erővel állították fel, festették le a játékokat, s a reggeltől estig tartó munka jó hangulatban telt.

- Azért választottuk a baba-mama klubot, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben már nemcsak bent, hanem kint is tudjanak játszani a gyerekek. Nem mellesleg az én kislányom is idejár a klubba - árulta el Dingl Ferenc projektvezető, akit öt kollégája is segített a megvalósításban.

Azt is hozzátette a gondolataihoz, hogy maga játszótér még bővülni fog, szeretnének saját erőből is felállítani néhány játékot, hogy minél többet tudjanak a babák játszani a központ udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!