Hírek

2017.02.17. 18:20

Gyerekek világbajnoksága - A szövetség várja az ifjú motorcsónak-pilóták jelentkezését

Dunaújváros - Városunkban tartotta rendkívüli munkamegbeszélését a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség (UIM) jövő bajnokai bizottsága.

DH-információ

Az értekezlet napirendjén az augusztus 9-13. között Dunaújvárosban megrendezendő gyermek és ifjúsági világbajnokság megrendezésével kapcsolatos kérdések szerepeltek. A helyszíni bejárást követően pontosították a szükséges személyi és tárgyi feltételeket, véglegesítették a vb időtervét. Összeállt a nemzetközi bírói testület, amelynek tagjait a magyar, a német, a lett, az orosz szövetségek adják. Az UIM ellenőre a török Emre Guler lesz.

Toborzó edzőtáborokban választják ki a tizenkét hazai indulót Fotó: MSZ

A Formula Future bizottság elnöke, Peter Pylaev dicsérően nyilatkozott az előkészületek állásáról, bízik a magyar szervezők tapasztalataiban, bár ilyen jellegű motorcsónak-rendezvény Magyarországon még nem volt. A bizottság tagjai a rendezőket biztosították támogatásukról, amely lehetőséget ad a költségek csökkentésére.

A Motorcsónak Szövetség főtitkára, Nyíri Andrea kérdésünkre elmondta, ez a versenyforma a 6-7 évesek számára kiírt Delfin Világkupa mellett az öt korosztályban 8-18 éves fiatalok számára kiírt Formula Future világbajnokságot fogja össze. Biztonsági okokból a versenypályát mindenki egyénileg teljesíti, az időeredmény alakítja ki a sorrendet. Vannak ügyességi feladatok, például tengeri csomók kötözése időre. Magyarországon nincsenek hagyományai ennek, az utánpótlást megcélzó versenyformának, ezért a szövetség toborzó edzőtáborokat szervez, amely alapján kiválasztja a tizenkét hazai indulót. A tavalyi toborzókon már harminckét palánta jelentkezett, akik részt is vehettek a próbákon.

A honi szövetség várja a jelentkezőket a honlapján megtalálható elérhetőségeken, illetve a február 23-26-i budapesti boat show kiállításon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!