Hírek

2014.12.19. 18:10

Tél gyermekszemmel rajzpályázatunk ünnepélyes díjátadója

Dunaújváros - Tél gyermekszemmel hirdetett rajzpályázatot két kategóriában a Dunaújvárosi Hírlap, péntek délután ennek rendeztük meg ünnepélyes díjátadóját.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Hírlap rajzpályázatának nyertesei, felső sor balról: Jovány Klaudia, Szilágyi Dominik. Alsó sor: Vass Boglárka (b), Horváth Eszter, Osvai Réka. Betegség miatt hiányzik Acsai Dzsenifer

A felhívásra közel ötven pályamű érkezett az 5-9 és a 10-15 éves kategóriában, végül mindkettőben az első három-három legjobbnak ítélt alkotás készítőjét jutalmaztuk pénteken az Art Caféban rendezett kis ünnepségen. Elsőként Várkonyi Zsolt lapigazgató-főszerkesztő köszöntötte a gyerekeket, az őket kísérő szülőket, valamint a fődíjakat felajánló Csikós-Nagy Zsoltot, a NO 1. papír-írószer és számítástechnikai szaküzlet ügyvezetőjét és Zolta Richárdot, az Unitel Team Computer üzletvezetőjét, akik közül előbbi személyesen is el tudott jönni az átadásra.

Majd a zsűrielnöki tisztséget betöltő kollégánk, a Móricz iskolát harmincegy évig igazgató Jankó Árpád vette át a szót, s ő is azzal kellett kezdje mondandóját: bizony nem voltak könnyű helyzetben a végső sorrend felállításánál.

Jankó Árpád pár szóban elmesélte, miként is alakult ki az őskorban az éneklés, illetve a képzőművészet, és jutott el a mai formájáig. Majd feltette a kérdést, lehet-e művészet nélkül élni, amire az egyik kislány válaszolt is: nem. – A alkotásokban nem csak az van benne, amit láttok, hanem a szívetek és a lelketek is. Ezeket az eredetiségeket próbáltuk megtalálni, amikor rangsoroltunk, ami bizony nem volt egyszerű feladat. Ugyan csak három-három ajándékot tudunk átadni, de minden pályázónak köszönöm áldozatos munkáját – fejezte be köszöntőjét, s hozzátette: látszik, hogy motoszkál a gyerekekben a tehetség, ezért ne hagyják abba, mégha csak saját örömükre is alkotnak.Ezt követően Várkonyi Zsolt, Jankó Árpád és Csikós-Nagy Zsolt adta át a díjakat. 5-9 éves korosztály: 1. Vass Boglárka (Dunaújvárosi, Dózsa iskola), 2. Acsai Dzsenifer (Perkáta), 3. Horváth Eszter (Százszorszép tagóvoda, Nyuszi csoport). 10-16 éves korosztály: 1. Jovány Klaudia (Dózsa iskola), 2. Szilágyi Dominik (Rácalmás), 3. Osvai Réka (Rácalmás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!