Hírek

2017.07.19. 15:56

Jó hírek a már vidéken élő Nagy Kamilláról!

A világ legfejlettebb, legjobban felszerelt daganatos betegségeket kutató központjába készül a beteg gyerek.

Pekarek János

Végre néhány jó hír: a négy és fél éves Nagy Kamilla, az a dunaújvárosi kislány, akit neuroblasztómával, idegrendszeri daganattal kezelnek 2016 őszétől, jobban van a külföldi gyógyszereknek és a kezeléseknek köszönhetően! Haja is kinőtt, mosolyog, erősödik! S van még jó hír...

Sok viszontagság után végre javul Nagy Kamilla állapota, kedélye is hasonlóképp: a kislánynak a környezetváltozás is jót tett.

Orvosi tanácsra kiköltöztek ugyanis egy városkörnyéki községbe, egyelőre ideiglenesen, és ez mindenképpen sikeresnek mondható.

Nagyné Berta Zsanett, Kamilla édesanyja elmondta: a kislány szedi a kemoterápiás gyógyszereit, állapota folyamatosan javul, április 25. óta nem volt szüksége vérre, holott előtte több mint ötven alkalommal kapott új vért. A jelek szerint használnak neki a külföldi gyógyszerek - igaz, azokra elment a család minden pénze.

Nagy Kamilla a remélhetően végső gyógyulás útján

Kamillára augusztusban vár még egy MR-vizsgálat - azután pedig várhatóan külföldi gyógykezelésre megy: Izraelbe, a világ legfejlettebb, legjobban felszerelt, daganatos betegségeket kutató központjába. Ezt családi kapcsolatokon keresztül sikerült elintézni. A kislány összes orvosi dokumentumát lefordították már, azok kielemzése után dől el, hogy mikor és hogyan kezdődik majd a kezelés. Az augusztusi MR-vizsgálatot még mindenképpen megvárják itthon. Ami azonban nem lesz olcsó: várhatóan valahol három és öt millió forint közötti összeget kell majd fizetni.

A család ezután is várja az internetes közösségi oldalán ("Gyógyulj meg, Kamilla") az adományokat azoktól, akik tudnak segíteni. Kamilla betegsége 2016 májusában kezdődött, szeptemberben diagnosztizálták pontosan. A kislány embert próbáló kezeléseken ment át azóta, hosszabb-rövidebb javulásokkal, visszaesésekkel: ez a mostani olyan periódus, amikor egyértelműen és nagymértékben javult az állapota.

Ez az egész család lelkiállapotán sokat segített. Kamillának most öt hónapos a kistestvére, van egy most kilenc éves nővére is. Mindannyiuknak sok jót kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!