Hírek

2015.12.07. 16:35

A Római városrészben is várják az adományokat

Dunaújváros - A Római városrészi adventi programok a közösség összekovácsolása mellett a jótékonykodásról is szólnak. Ugyanis adományokat gyűjtenek - nehéz sorsú embereknek és négylábúaknak egyaránt.

Gallai Péter

Vasárnap az egyházak képviselőinek áldása után a második gyertya is meggyúlt az adventi koszorún, december hatodikáról lévén szó, a gyerekeket pedig a Mikulás ajándékcsomagokkal is meglepte. A vendégeket, arra járókat finom sült tökkel, teával és forralt borral kínálták. A közösségi élmény és együttlét mellett a jótékonykodásra is volt és van lehetőség ezen alkalmakkor is. Nem új, ám annál nemesebb kezdeményezés az adománykuckó működése, amely a Váci Mihály utca 11. szám alatt (a gyermekorvosi rendelő bejáratával közvetlenül szemben) várja a felajánlásokat, szerdán és pénteken, délután 15 órától 16.30-ig, vagy adventi vasárnapokon 14-17 óra között a Váci Mihály utcai posta előtt felállított asztalnál. Már eddig is sokminden - ruhanemű, bútor, tartós élelmiszer érkezett -, de várják a további adományokat is. December 16-án szerdán pedig ajándékozási napot tartanak, erre várják azon alacsony jövedelmű szülők, rászorulók jelentkezését, akik ugyan nagyon szeretnének, de nem tudnak ajándékot venni gyermekeiknek, unokáinak karácsonyra. Erre a következő adventi vasárnap lehet jelentkezni, 14 órától az adománygyűjtő asztalnál.

A paksi állatmenhelynek két önkéntes Kosik Lilla és párja, Harcsicsák Péter gyűjtött vasárnap

Az emberek mellett a nehéz sorsú négylábúakra is gondoltak az adománykuckó megálmodói, egyik partnerük a Paksi Állatmenhely Vácikai Cerberus Alapítványa, ahol jelenleg is több száz kutya és macska ellátásáról gondoskodnak. A városrészi adventi program részeként - amelynek fővédnöke Gál Roland, a körzet képviselője - ezúttal számukra gyűjtenek pénz- és természetbeni felajánlásokat.

Versenyeket is hirdettek a szervezők, december 20-án a legjobb sütemények versengenek egymással. Kizárólag házi készítésű finomsággal lehet indulni, a nevezéseket december 15-ig várják az adománykuckóban, illetve az [email protected] e-mail címen név és elérhetőség megadásával. A gyerekeknek rajzversenyt hirdettek, Az én karácsonyom címmel. A szabadon választott technikával készült alkotásokat 3-6, 7-10, 11-14 éves korcsoportban várják december 15-ig az adománykuckóban, vagy az [email protected] e-mail címen. Az eredményhirdetés és a díjazás advent utolsó vasárnapján lesz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!