Hírek

2012.11.23. 22:21

Öltözz pirosba, gondolj ránk!

Dunaújváros – Tavaly 40 ezer, idén majdnem 54 ezer forintot gyűjtöttek össze az Arany iskola diákjai és tanárai az Öltözz pirosba! akcióban.

Pekarek János

A pénzzel rákbeteg gyerekek utógondozó házának építéséhez járultak hozzá.

Öltözz pirosba! Így szól a Szemünk Fénye Alapítvány kezdeményezésének jelszava. Azt kérik, hogy aki szeretné kifejezni együttérzését a daganatos betegségekben szenvedő gyerekekkel, az vegyen magára egy piros színű ruhadarabot. Már ez is sokat számít. De ha lehet, akkor a pirosruhás hozzon magával kétszáz forintot, s adja oda az alapítványnak. Ezekből a pénzekből ők hospice: utógondozó otthont építenek a rákos gyerekeknek.

Íme, a tanárnő és az adománygyűjtő kosár, valamint a türelmetlenül adományozni akaró gyerekek az Arany iskolában (Fotó: Vohlmann György)

A kezdeményezéshez tavaly csatlakozott az Arany János Általános Iskola. Tavaly negyvenezer forintot gyűjtöttek össze az iskolásoktól, tanároktól. Akkor még száz forint volt a kért címlet. Mára a duplájára változott... De így is sikerült megdönteni a tavaly felállított eredményt. Pénteken (az „Öltözz pirosba!”-nap vasárnap lesz, az ezelőtti utolsó tanítás pénteken volt) az Arany-aulában a sok-sok pirosruhás gyerek és tanár összesen 53 800 (ötvenháromezernyolcszáz) forintot gyűjtött, amit továbbítanak a Szemünk Fénye Alapítványnak.

Ennyi a szigorúan vett hír – de itt nem tudom abbahagyni. Bocsánat. Azonban minden egészen másképp látszik, hangzik, ha az ember ott van/ volt a helyszínen. És látta, ahogyan a teljesen elfogódott kisgyerekek alig várják, hogy az adományokat gyűjtő tanárok a kis kosárkájukkal odaérjenek eléjük. S minden másképp látszik, ha azt is figyelemmel kísérhetjük, a gyerekek milyen felelősségérzettel pottyantják abba a kosárba markukból a nevetségesen kevésnek tűnő – ám sok családban komoly összeget képező pénzérmét...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!