Hírek

2014.07.31. 16:55

Sikeresen zárult a kupakgyűjtési akció

Dunaújváros - Sikerrel zárult a csütörtöki, jótékonysági célú kupakgyűjtés is. Sőt: újabb kezdeményezők csatlakoztak!

Pekarek János

Ködmön Anita, a jótékonysági célú kupakgyűjtés szervezője csütörtök délelőtt is egy áruház előtti parkolóban várta önkéntes segítőit, akik műanyagpalackok egyébként eldobásra ítélt kupakjaival ajándékozták meg.

S nem hiába várta őket: csütörtökön is sokan keresték fel, zacskókkal, zsákokkal szállítva a kupakokat hozzá. Igaz, valamivel kevesebben voltak, mint a múlt héten – de ennek kézenfekvő magyarázata, hogy (mint saját háztartásomból tudom) egy hét alatt normál életvitel mellett egyszerűen nem gyűlik össze annyi kupak, hogy érdemes legyen vele feltartani a gyűjtést. Ám annak, hogy a kezdeményezésnek nagy híre ment és felcsigázta a városlakók képzeletét a segítés lehetősége, máris új és új példái akadnak! Hiszen lenne itt egy árverési akció is, természetesen az interneten – de nagyon is kézzelfogható tárgyakkal!

Mostanáig legalább negyven nagy szemeteszsáknyi műanyagkupak gyűlt össze arra a felhívásra, hogy segítsünk a nyolcéves budapesti Szikszai Szintikének! A nyolcéves kislány napi nyolc-tíz epilepsziás rohamtól szenved. Állapotán egy Bécsben végzett őssejt-beültetés jelentősen javíthatna: a műtét mintegy négymillió forintba kerül.

A kislány édesanyja a kupakgyűjtés mellett az egyik legnagyobb közösségi internetes oldalon árverést is hirdet, amelyen különböző tárgyakra lehet licitálni. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség egy dedikált futball-labdát kínált fel az árverésre. Hasonlót tervez a Dániában edzőtáborozó helyi női kézilabdacsapat is.

S ha már a női kézilabdánál tartunk. Csütörtökön telefonált szerkesztőségünkbe egy olvasónk, a kézilabda nagy rajongója, aki még a régi időkből őriz egy pólót: rajta olyan korabeli nagyságok aláírásával, mint Kocsis Böbe, Pálinger Katalin. Erre is lehet majd licitálni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!