Hírek

2017.01.05. 20:33

Ha nem kapta meg az ötezer forintot...

Dunaújváros - Aki jogosult a karácsonyi ötezer forintos támogatásra, de január 31-ig nem kapja meg azt, igényelje a juttatást a városházán!

Körmendi Erzsébet

Dunaújváros közgyűlése még 2015 decemberében döntött arról önkormányzati rendelet szintjén, hogy karácsony ünnepe alkalmából támogatásban kell részesíteni azokat a dunaújvárosi, bejelentett lakóhellyel rendelkezőket, akiknek a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít.

A kiskorú árvaellátásban részesülők kivételt képeznek. Kikötésként azt is tartalmazza a rendelet, hogy a nyugdíjas akkor jogosult az 5 ezer forintos karácsonyi juttatásra, ha a nyugellátásának összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, amely jelenleg 199 ezer 500 forint. Az önkormányzat postai úton juttatja el a karácsonyi támogatást azoknak a dunaújvárosiaknak, akiknek jogosultságát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból igazolta, és a folyósítási címük megegyezik a bejelentett lakóhelyükkel.

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint az ötezer forint támogatást külön értesítés nélkül postai úton megküldték 11 ezer 792 nyugdíjasnak. A posta december 22. és január 3. között juttatta el az érintettekhez.Aki a támogatotti körbe tartozik, de január 31-ig nem kapja meg a pénzt, igényelnie kell azt a polgármesteri hivatala szociális osztályán. A nyomtatvány beszerezhető a szociális osztály előterében kihelyezett műanyag dobozokból, címe „Kérelem időskorúak támogatásának megállapításához”. Mellékelni kell hozzá az ellátást megállapító határozatot/végzést, és a 2017. január havi nyugdíj összegét igazoló szelvényt vagy banki átutalást.

A támogatás folyósítására a határozat jogerőre emelkedését követő 10 napon belül, postai úton kerül sor.Meghiúsult kézbesítés esetén a postán 10 munkanapon belül személyesen átvehető a pénz. Ha a jogosult nem jelentkezik érte a postán, akkor azt a posta visszautalja az önkormányzatnak. Ebben az esetben a támogatás házi pénztárból kifizethető a jogosulttal történt egyeztetés után.Érdeklődni lehet folyamatosan a (25) 544-236, 544-289-es telefonszámokon.

A kérelmet február 1. és február 28. között nyújthatja be a hivatal szociális osztályán az a nyugdíjas, aki nem kapta meg a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!