Hírek

2014.02.16. 17:00

Vállalkozók Bálja - negyedszer is

Dunaújváros - Negyedik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Bálját a Campus Arénában szombaton.

Kőhalmi Kálmán

Az esemény fővédnöke természetesen idén is a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara volt. A hagyományosan színvonalas rendezés, illusztris bálozókon túl a korábbi báloknak megfelelő volt, hogy jótékony célra fordították a bevétel költségek után fennmaradó részét: ilyen módon több mint ötszázezer forint gyűlt össze. Elsőként adták át azonban a rendezvény keretében az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjakat. Az elismerésben a három kamarai tagozat egy-egy vállalkozása részesült. A jelenlévőknek a legfontosabbat a jó, közös szórakozás jelentette.

A Campus Aréna báli díszítése, berendezése a korábbi éveknek megfelelő volt, ahogy az étkeket, italokat, a kiszolgálást  is a Campus Étterem biztosította, hiszen ezekkel a vendégek az elmúlt években is elégedettek voltak. Ahogy a Digitál együttes által biztosított báli zenével is. A megnyitó során Králik Gyula elnök a hagyományok helyi közösségekben betöltött szerepéről beszélt, majd a Bartók Táncszínház adott elő musical-válogatást, nagy sikerrel.Az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjat a helyi kamara azzal a céllal hozta létre, hogy általa elismerje a térségben kimagaslóan gazdálkodó, példamutató eredményeket elérő, a város gazdasági fejlődésében szerepet játszó vállalkozásokat. A kézműves tagozatban Szabados Károly késkészítő mester kapta az elismerést, a kereskedelmi tagozatban a Campus Éttermet is üzemeltető (valamint a báli vendéglátást biztosító) Gastro-Life Kft., az   ipari tagozatban pedig a Hankook Tire Magyarország Kft. A díjat megjelenítő színvonalas, ezüst plakettet Friedrich Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész készítette el a városi kamara felkérésére.A báli tombola bevételéből 343 ezer, a belépők költségek kifizetését követően fennmaradó részéből pedig 190 ezer forint gyűlt össze a Szent Pantaleon kórház gyerekosztálya számára, amely egy új inkubátor beszerzésére tervezi azt felhasználni. Az eseményen fellépett még az X-Faktor első női győztese, Danics Dóra, a fergeteges tánc, a jó ízű beszélgetés hajnalig tartott a Campus Arénában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!