Hírek

2016.05.08. 16:30

Pünkösdi örömtáncok - tehetséges fiatal néptáncosokkal

Dunaújváros - Óriási siker volt a régiós gyermek néptánc-találkozó, amely már kezdetnek kinőtte a Munkásművelődési Központot.

Pekarek János

Ha egy kis szerencsénk van, akkor ezután minden évben részünk lehet gyerekek önfeledt tánc-elődásaiban így, Pünkösd táján!

A mögöttünk lévő hétvégén a Munkásművelődési Központ (MMK) szervezésében frenetikus sikert aratott az első ilyen összejövetel. Az MMK-ra nyugodtan ki lehetett volna tenni a Megtelt! táblát, és a Városháza téren, valamint az oda (és vissza) vezető úton is sokan kísérték figyelemmel a dunaújvárosi, madocsai, hantosi, adonyi, dunaföldvári gyermek-népitáncosok bemutatóit. Kilenc csoport tizenegy produkcióját láthatták a nézők, közel háromszáz gyerek és a kísérőik vettek részt a programban. Ami nem csak a táncból állt: az MMK udvarán népi fajátszóteret építettek az alkalomra, májusfát állítottak, pünkösdi királyt és királynőt választottak, bográcsban vacsorát főztek mindenkinek.

Mivel már az első alkalommal kinőtte a rendezvény az MMK-t, jövőre a Városháza téren szeretnék megrendezni a Püsnkösdi rózsa gyermek néptánc-bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!