Hírek

2016.03.24. 14:10

Hajak, körmök, sminkek - A szépészeti ágazat megmérettetése a Lorántffy iskolában

Dunaújváros - A szépészeti ágazat tanulóinak tartottak házi bajnokságot a Lorántffy iskolában szerdán délelőtt. A megmérettetést immár legalább tíz esztendeje rendezik meg.

Balla Tibor

Korábban a régió iskoláiból is nagy számmal indultak versenyzők, az idei évben csak iskolán belüli bajnokságról beszélhetünk. A szépészeti ágazaton belül három külön terület kiváló művelői mérték össze tudásukat. Külön díjazták a fodrászokat, a sminkeseket, és a körömfestőket is. Mindez azért lehet furcsa az ágazatot ismerők számára, mert a tanulók érettségi után szakosodnak, addig a szakma minden ágát tanulhatják.

A mintegy 14 főnyi sminkes versenyzőnek a tavasz jegyében kellett alkotnia egy alkalmi sminket, amire mindössze egy óra állt rendelkezésükre. A zsűri végül nem csak az arcfestést értékelte, a teljes összhatást is figyelembe vette, beleértve a hajat és a ruhát is - tudtuk meg Szentpáli Elvira Zita oktatótól.

A fiatal lányok között látszólag oda nem illő arcok is feltűntek. A 10 éves Pohanov Panna például csak vendégként készített sminket, de jövőre már körömmel is indulni szeretne. A versenyzők között egy fiú is akadt. Kéri Erik most 13.-ikos, érdeklik az emberi bőrrel kapcsolatos dolgok. Érettségi után fogott bele a képzésbe, hiszen már most is tetovál, ehhez van szüksége a képesítésre.

A körmösöknek szabadonválasztott téma jutott, a fodrászoknak nappali frizurát kellett alkotni, fonattal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!