Hírek

2016.09.23. 20:35

Hajrá, petőfis diákok! Sportos családi nap a 45. tanévét köszöntő iskolában

Dunaújváros - Családi és egyben sportnapra invitálták a petőfis diákokat és a szülőket péntek délután a jubiláló intézményben.

Szabó Szabolcs

Hajrá, Petőfi! - e felkiáltással zárta ünnepi köszöntőjét a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója, Rideg István, aki mondandójában kiemelte, e családi sportos nap egyben az intézmény 45. tanévének első különleges eseménye.

A mozgalmas péntek délután egy kiállításmegnyitóval indult, ahol az Én is néztem az olimpiát mottóval beérkezett rajzok és fiatal alkotóik mutatkoztak be az iskola aulájában. A legjobb alkotásokat természetesen tekintélyes édességcsomaggal jutalmazta a zsűri.

Az intézmény szabadtéri színpadának műsora is a sportos vonalat tartotta fókuszában, hiszen a magyar csapatokat bíztó dalra megálmodott koreográfia után egy izmos bemelegítő alapozta meg a további kihívásokat.

Az 5. osztályosok produkciójának egyik külön csemegéje volt, hogy közös mozgásra bírták a pedagógusok többségét is.

Aki éppen nem a bemelegítő táncot járta, az vásárolhatott az iskola diákéletét támogató tombolát, vagy erőt meríthetett az asztalokon tálalt zsíros kenyérhalomból és gyümölcsökből egyaránt. A kihelyezett sporteszközöket alaposan igénybe vették a szülők és a fiatalok, a legnagyobb izgalmakat pedig tanár-diák-szülő derbik tartogatták a népes és lelkes szurkolótáboroknak.

Az iskola 45. évét köszöntő programok a következő hónapban folytatódnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!