Hírek

2013.12.06. 11:14

Halálos baleset Baracson: föld omlott egy munkásra (frissítve)

Baracs - Csatornázási munkálatok közben ráomlott a föld egy munkásra a Május 1. utcában péntek délelőtt – a 38 éves férfi a helyszínen elhunyt.

Gallai Péter

A baleset körülményeiről elsőként Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő adott tájékoztatást a Dunaújvárosi Hírlapnak:

– A katasztrófavédelem segítségét az Országos Mentőszolgálat kérte, mivel a férfi a több méter mély munkagödörben volt eltemetve. A segélykérésre a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók indultak el, de sajnos életmentésre már nem volt szükség, a szerencsétlenül járt férfi a baleset következtében életét vesztette.

Hozzátette: – Az omlást követően a munkás kollégái ugyan elkezdték kiásni, azonban a gyors mentési kísérlet sem tudott segíteni az áldozaton. A két tűzoltóautóval kiérkező tizenegy tűzoltó közül többen létrákon, kötélbiztosítás mellett leereszkedtek a gödör aljára és kiásták az elhunytat, akit átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

Fotó: Ady Géza

A tragédia helyszínén a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve is alapos vizsgálatot tartott, az elsődleges megállapításokról Jankó Zoltán igazgató számolt be.

– A szerencsétlenül járt férfi egy 1.2 méter széles, 3.5 méter mély árokban elhelyezett, 3 méter hosszú és 2.6 méter magas dúckereten belül tartózkodott. A keret az árok felső széléig nem ért fel, és a föld ezen a részen szakadt le kagylósan, majd így ömlött be az árokba, betemetve a munkást. Azonnali intézkedésként a nem megfelelően kidúcolt szakaszon végzett munkavégzést felfüggesztettük. Azt már most mondhatom, hogy munkavédelmi mulasztás történt.

Az igazgató hozzátette, hogy a részletek felderítése, az esetleges személyes felelősség megállapítását a vizsgálat hivatott eldönteni, és ennek végén szabhatnak ki munkavédelmi bírságot is.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!