Halálos balesetet okozott - Első fokon négy év fogház

2017. június 19., 17:18 szerző: Szabó Szabolcs
komment
Első fokon négy év fogházbüntetésre és öt év közúti járművezetéstől történő eltiltásra ítélte kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt Dunaújvárosi Járásbíróság azt a 27 éves férfit, aki 2014 november 1-jén okozott balesetet Nagyvenyim és Mezőfalva között.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A közúti baleset következtében egy felnőt férfi, állapotos felesége és egy kisgyermek vesztette életét, a járműben velük utazó másik kisgyermek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért a vádlott védője az ítélet hatályon kívül helyezésért fellebbezett.

Fotó: Ady Géza

A Dunaújvárosi Járásbírósághétfőn kihirdetett ítéletével közúti baleset okozásának vétségében bűnösnek találta a vádlottat. Ezért őt a bíróság 4 év szabadságvesztés büntetésre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte – tájékoztatta lapunkat Dr. Varga Noémi, a Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivője, aki hozzátette:

– Az ítélet szerint 2014 november 1-jén este a vádlott személygépkocsijával ködös időben, Mezőfalva és Nagyvenyim között előzésébe kezdett, amikor észlelte a szemből szabályosan közlekedő autóbuszt. A baleset elkerülése érdekében hirtelen kormánymozdulattal visszatért a saját sávjába, amelynek során járműve bal első sarokrészével nekiütközött egy, ott szabályosan közlekedő személygépkocsi jobb hátsó sarkának, amely a vádlott által megelőzött autó előtt haladt. Az ütközéstől a szabályosan közlekedő személygépkocsi balra megperdülve áthaladt a bal oldali forgalmi sávba és frontálisan nekiütközött az autóbusznak. E személygépkocsi vezetője – egy állapotos asszony –, a jobb első ülésen helyet foglaló férje, valamint a jobb hátsó ülésen helyet foglaló kisgyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy a helyszínen életüket vesztették. A járműben a bal hátsó ülésen helyet foglaló másik kisgyermek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosítást célozva, a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban hatályon kívül helyezés, harmadsorban enyhítés végett fellebbezést jelentett be.

Szabó Szabolcs

2017. június 19., 17:18 szerző: Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...