Hírek

2013.06.27. 14:38

Hány tagú lesz a közgyűlés?

Dunaújváros – A jövő évi polgármester- és képviselőválasztást előkészítendő a jegyző meghatározta, hány tagú lehet Dunaújváros közgyűlése.

Körmendi Erzsébet

A képviselők és polgármesterek választását szabályozó törvény a település lélekszámától teszi függővé a testületek létszámát. A jogszabályok szerint 2013. június 30-ig meg kell határozni, hány tagból állhat a testület.

Dunaújvárosban dr. Kukorelli Sándor jegyző, a helyi választási iroda vezetője határozatban állapította meg, hogy a közgyűlés tizenöt fős lesz – vagyis a jelenlegi létszámmal folytatja a munkát. Korábban, 2006 és 2010 között huszonöt fős volt a testület, és a törvényi változások apasztották a létszámot tízzel 2010-ben.

A jövő évi választáskor tíz képviselő egyéni választókörzetből kerül be a testületbe, négy kompenzációs listáról szerez mandátumot. A polgármester tizenötödikként, a törvény erejénél fogva tagja a közgyűlésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!