Hírek

2014.05.04. 17:20

Tekerjünk együtt, ismét nyeregbe szólít a városi bringatúra

Dunaújváros - Ha május, akkor bringatúra. Az idei lesz a harmincadik kör, így kötelező a jubileumi részvétel.

Szabó Szabolcs

A rendezvény célja a hagyományőrzés, hiszen ez az egyik legrégebbi múlttal rendelkező nyílt, amatőr sportrendezvény városunkban, amelyen gyerekek, felnőttek és családok vesznek részt, immáron harminc éve.

A Bringatúra idén a Dózsa Mozi előtti térről indul vasárnap reggel kilenc órakor.

A túra a megszokott Dunaújváros - Mezőfalva - Dunaújváros útvonalat követi.

A reggeli rajtszámok regisztrációja után közös bemelegítéssel készülünk fel a túrára. A rendezők kérik a résztvevőket, hogy a regisztráció zavartalan lebonyolítása érdekében 08:40 óráig érkezzenek meg a térre! (A karpánt a cél utáni tombolának az igazoló szelvénye!)

A mezőnyt ebben az évben is rendőrségi felvezetéssel kísérik, a biztonságot a táv egész szakaszán számos közreműködővel (mentőszolgálattal, rendőrségi kísérettel, polgárőrséggel) a KRESZ szabályainak messzemenő betartása és betartatása mellett szervezik. Ezúton is felhívják a biciklizők figyelmét, hogy a túrát félpályás útlezárással biztosítják!

A mezőfalvi pihenőhelyen frissítőt kapnak a résztvevők és pihenés közben kulturális programokkal valamint egyéb ügyességi versenyekkel kedveskednek az érdeklődőknek.

A dunaújvárosi célállomáson BMX bemutatóval és retro kerékpár kiállítással várják a célba érkezőket, ezt követően pedig a megszokott sorsolás következik, ahol rengeteg ajándék vár a szerencsés résztvevőkre! Eddig tart a hivatalos információözön, ám fontos megemlíteni, hogy a városi bringatúra-sorozatot a Dunaújvárosi Hírlap indította útjára, anno megemlékezve a városalapítás közösségteremtő évfordulójáról. Tekerjünk hát harmincat, szólt a felszólítás, és reméljük, hogy a harmincadik bringatúrán is kerekeresek ezrei állnak majd rajthoz a Városháza téren.

Előre, bringások!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!