Hírek

2014.09.01. 17:00

Három polgármester-jelöltről döntöttek

Dunaújváros - Három polgármester-jelöltje már biztosan van Dunaújvárosnak. A helyi választási bizottság döntött a nyilvántartásba vételükről.

Körmendi Erzsébet

A helyi választási bizottság dr. Bakos Károly elnök vezetésével augusztus 29-én, pénteken ülésezett. Döntött azoknak a polgármester-jelölteknek és egyéni választókerületi képviselőjelölteknek a nyilvántartásba vételéről, akik már leadták az ajánlásukat.

A tízezer lakost meghalató településeken a polgármester-jelölt hivatalos regisztrálásához legalább 300 választópolgár ajánlása szükséges. A helyi választási bizottság tagjai megállapították a leadott dokumentumok alapján, hogy Dunaújvárosnak három polgármesterjelöltje már van: Cserna Gábor (Fidesz-KDNP), Pintér Tamás (Jobbik) és Pintér Attila (MSZP-DK-Együt) jelöltjeként megszerezte a szükséges ajánlást, indulhat az október 12-re kitűzött választásokon a polgármesteri székért.

A Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP-DK-Együtt képviselőjelöltjei is összegyűjtötték az egyéni választókerületenként meghatározott számú ajánlást. A leadott dokumentumaikról szintén múlt pénteken döntött a helyi választási bizottság. A határozat szerint mindhárom jelölő szervezet képviselővárományosait nyilvántartásba vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!