Hírek

2014.09.22. 13:05

Három napig áll a bál Földváron

Dunaföldvár - A hétvégén rendezik Dunaföldváron a hagyományos Szüreti fesztivált. Pénteken este zenés programmal indul a rendezvénysorozat a városháza mellett, a Kossuth utcában felállított színpadon.

L. Mészáros Irma

A 18 órakor kezdődő nótaesten fellép Tolnai András, a 100 Tagú Cigányzenekar énekese, a magyar nóta- és cigánydaléneklés hivatalosan is megkoronázott királya , Szeredy Krisztina énekművész, Dócs Péter és Szávolovics Gabriella dalénekesek. De bemutatkozási lehetőséget kapnak a tehetséges helybéli fiatalok is: Németh Dorina Anna és Mendi Milán. A nótákhoz a zenét az egykori Rajkó zenakar tagjai biztosítják. A jó hangulatról a műsorvezető, Ihos József is gondoskodik.

Szombat 15 órától a Löfan Mazsorett felvonulását és műsorát láthatjuk az Elnök Emberei Fúvósegyüttes kíséretében. Majd 17 órától az éneké és a zenéé a színpad. Először a Vivat Bachus hattagú cappella énekegyüttes színvonalas és szórakoztató dalait hallgathatjuk, majd utánuk a New Orleans Brass muzsikát, amerikai stílusú rezes utcazenét játszó Band of StreetS, azaz a BOSS együttes teremt igazi fesztiválhangulatot. 20 órától kezdődik a Nyugger Rocker Party. Természetesen gasztronómiai élvezetekben is részük lehet a látogatóknak, hiszen ebédre földvári lecsós szüreti pecsenye készül az óriáskondérban.

Szeptember 28-án, vasárnap kora délelőtt kezdődik a Szüret ízei elnevezésű főzőverseny. Majd a kicsiket énekes-zenés, ölbéli gyermekjátékokkal és a Lúdas Matyi bábjátékokkal szórakoztatják. 14 órakor indul a hagyományos szüreti felvonulás, lovasokkal, szekerekkel, sőt traktorokkal is, a megállóhelyeken tánc-bemutatókkal. 17 órától a színpadon a Mecsek Táncegyüttes és az Ördögszekér műsorával folytatódik a néptánc, zenél a Hanga banda, valamint a Hírös zenekar. Este a Generációk együttes utcabálra várja a táncos lábúakat. A változatos műfajú zene, a finom ételek mellé természetesen bor, pálinka, sajtkóstoló is dukál. A gyermekes családok részt vehetnek a hőspróbán a földvári várban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!