Hírek

2014.05.13. 17:50

Három napos kavalkád - Guinness-rekordkísérlet színhelye is lesz Dunaújváros

Május 23-25. között immár tizedik alkalommal rendezik meg a Parázs Varázs grillfesztivállal színesített családi hétvégét az alsó Duna-parton.

Gallai Péter

Az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatón ismertették a részleteket a szervezők, a jubileumi rendezvényen igyekeztek szélesebb és színesebb palettával készülni. Ennek jegyében csatlakoztak az Ezer Lámpás Éjszakája társadalmi akcióhoz, ami az eltűnt gyerekekre hívja fel a figyelmet. Guniess rekord kísérlet színhelye is lesz Dunaújváros, hetven kilóból készítenek majd harcsapacalt.

A Magyar Grillszövetség elnöke, Ferenczi István (balról a második) vezeti ismét a zsűrit (Fotó: Archiv)

Mórocz Erika, a Tourinform iroda ügyvezetője elmondta: – A tizedik alkalomra való tekintettel szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az eseményt, amit méltán nevezhetünk a város legnépszerűbb rendezvényének – majd ismertette a három nap őket érintő programját. Pénteken fellép Vastag Csaba, Dér Heni, Rudán Joe és a Coda, Rúzsa Magdi élő, másfél órás koncertet ad, majd DJ Mini retró videó diszkójával zárul a nyitónap. Szombaton lesz sárkányhajó és kispályás focikupa, délután négykor pedig rajtol a Parázs Varázs grillparti. Este fellép Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, a labdarúgó BL-döntőt pedig óriáskivetítőn lehet nyomon követni. Május 25-én rendvédelmi és biztonságtechnikai bemutatókkal indul a nap, ami elsősorban a gyerekekről szól.

Ekkor lesz a Kéz a kézben esélyegyenlőségi nap is, amelyről Kovács Pálné, a Mindannyian mások vagyunk alapítvány elnöke adott tájékoztatást: – Az önkormányzat támogatásával már hatodszor rendezzük meg ezt az eseményt, ami a fogyatékossággal élők elfogadását célozza meg, integrált foglalkozások keretében igyekszünk megbarátkoztatni az ép társadalmat fogyatékos társaikkal. Örömmel mondhatom, hogy huszonhárom magánszemély és szervezet közös munkájával jött létre a program. Csakúgy, mint az elmúlt öt esztendőben, most is mindent megtettünk annak érdekében, hogy jól szórakozzanak a látogatók a 10 és 17 óra között zajló eseményen, akinek pedig fogyatékossággal élő családtagja van, bátran hozza le magával a Duna-partra. Ugyanis olyan szülők és szakemberek foglalkoznak velük, akik elfogadóak és segítenek abban, hogy az asztaloknál az ép gyerekekkel megtalálják a közös hangot.

 

Aki teheti, hagyja otthon az autóját

A szervezők részéről Klein Imre közbiztonsági referens azt kérte minden látogatótól, hogy amennyiben teheti, hagyja otthon a járművét. Aki mégis autóval érkezik, azok az Óváros felől közelítsék meg a helyszínt, illetve a kijelölt parkolót. Ugyanis a fesztivál melletti útszakasz le lesz zárva, oda csak engedéllyel lehet behajtani, illetve a taxik és a vasárnap a Béke térről 9-21 óra között minden egész órában induló autóbuszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!